Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Kritische Marko ziet Perez als 'grootste Red Bull-probleem'

Sergio Perez kende wederom een matig weekend in Hongarije. Helmut Marko vindt vooral het gebrek aan consistentie storend en haalt dan ook uit naar de Mexicaan.

Perez walk of shame Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Sergio Perez liep vooral de kwalificatie in Hongarije uit op een nachtmerrie. De Red Bull-coureur staat flink onder druk en kon een nieuwe crash er eigenlijk niet bij hebben, maar toch gebeurde het. Perez reed vanaf de zestiende startplaats wel een sterke race, met de zevende plaats als resultaat. Desondanks is de kritiek van Helmut Marko niet mals. Het gebrek aan consistentie zorgt voor irritatie bij de Oostenrijker. 

"Het was een typisch GP-weekend van Perez: onvoorspelbaar", stelt Marko in zijn column voor Speedweek. "Checo was heel goed op vrijdag en stond net achter Max Verstappen, met ook nog eens de beste longruns van alle coureurs. Daarna volgde helaas een domme fout in de kwalificatie, wat resulteerde in de zestiende startpositie, gevolgd door een zeer sterke race naar de zevende plaats. Het gaat op en neer met hem, niemand weet wanneer hij gaat schitteren of wanneer hij een fout gaat maken. Hij zet gewoon geen constante, goede prestaties neer."

En dat is een probleem voor het kampioenschap, ziet Marko, die Perez als het grootste Red Bull-probleem omschrijft. "Max heeft nog steeds 76 punten voorsprong in het rijderskampioenschap, terwijl McLaren in het constructeurskampioenschap het gat heeft gedicht tot 51 punten. De voorsprong van Verstappen is drie overwinningen, dus dat is voldoende, zo niet geruststellend. We moeten echter consistent presteren en weer op eigen kracht kunnen winnen. Het verdedigen van de rijderstitel zal zeker minder moeilijk zijn dan het verdedigen van de constructeurstitel. Nu McLaren punten blijft scoren met beide coureurs, is het ons grootste probleem dat we de laatste tijd veel te weinig punten hebben gescoord met Perez."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot