© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica bedaart gemoederen: "Geen nieuwe rol bij Williams voor mij"

07 sep. 2018 11:30 René Oudman 1 reacties
Als reserverijder van het team van Williams moet Robert Kubica het hele jaar al voorbereid zijn, mocht er iets met de vaste coureurs gebeuren. Nu de vader van Lance Stroll het team van Force India heeft overgenomen lijkt het mogelijk dat Stroll junior de overstap maakt. In dat geval is Williams contractueel verplicht haar reseverijder te polsen.

Kubica is een bekende in de Formule 1-wereld. De inmiddels 33-jarige Pool kwam tussen 2006 en 2010 in de koningsklasse van de autosport uit en won één race, de Canadese Grand Prix van 2008. Een zwaar rallyongeval in februari 2011 deed Kubica in het ziekenhuis belanden: zijn verwondingen waren dusdanig ernstig, dat hij per direct de F1 uit zijn hoofd moest zetten.

Zeven jaar later was daar pardoes de mogelijkheid tot het maken van een comeback. In eerste instantie had Kubica gehoopt de tweede Williams naast Stroll te mogen besturen, maar Sergey Sirotkin nam nu eenmaal meer centen mee. Voor Kubica restte de rol als reserverijder, een rol waarin hij dit jaar wellicht alsnog zijn terugkeer tijdens een race kan maken.

"Voor mij is het meer speculatie, er is in de vorige maand veel gebeurd in de Formule 1", spreekt Kubica tegen het Poolse medium Przeglad Sportowy. "Het is niet dat er ineens deuren voor mij open zijn gegaan die nog niet open stonden, of dat er wegen afgesloten zijn. Ik wilde heel graag weer een Formule 1-wagen besturen en de reglementen die tegenwoordig van kracht zijn maken dat lastig - er mag amper worden getest. Mijn prioriteit was om weer te racen, maar het werd een testcontract. Als reserverijder moet je te allen tijde klaarstaan om in te vallen."

Kubica is realistisch en houdt meerdere slagen om de arm. "Als ik in de wagen stap, hoeft dat niet meteen te betekenen dat ik alle races kan rijden. Aan de ene kant zou ik een droom vervullen door weer een Grand Prix te rijden, aan de andere kant zou het ook een vervelende nasmaak kunnen hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen