Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Kubica: "Eerste Grands Prix worden veredelde tests voor Williams"

Als het Formule 1-circus over een kleine twee weken landt in Australië, verwacht niemand wonderen van Williams. De verwachting is dat Williams stijf laatste zal staan. Coureur Robert Kubica doet weinig moeite om die suggestie te ontkrachten.

Het aantal positieve woorden van Robert Kubica was de afgelopen week op één hand te tellen. Ja, op enig moment voelde de auto 'verrassend goed' aan, maar dat gevoel verdween al gauw weer als sneeuw voor de Spaanse zon. Williams heeft het moeilijk en de auto is nog niet zoals hij moet zijn.

"We hebben alles gegeven wat we hadden de afgelopen twee weken, maar de wagen gedroeg zich aan het einde van de tweede testweek nog altijd verre van optimaal. Het is helaas wat het is, ik denk dat de eerste vier Grands Prix van het jaar een soort extra test voor ons zullen vormen. Ik ben zelf niet bij machte daar iets aan te veranderen", aldus de Pool in gesprek met onder andere RacingNews365.

Robert Kubica erkent dat Williams in Barcelona achter de feiten aan liep, iets waar het team overigens nooit een geheim van gemaakt heeft: "We hebben gewoonweg niet genoeg onderdelen voorhanden gehad tijdens de testweken. We hadden al moeite om één wagen op het asfalt te krijgen, dus we liepen ook achter de feiten aan wat betreft reserve-onderdelen."

Het was voor Kubica na al die jaren van afwezigheid op het hoogste autosporttoneel niet de voorbereiding waar hij op hoopte en die hij nodig dacht te hebben: "Ik denk dat ik ongeveer twintig procent van wat ik wilde weten over de auto ook daadwerkelijk weet."

Met medewerking van Joe van Burik en René Oudman.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco