Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kubica en Di Resta racen tegen elkaar voor Williams contract'

Het Formule 1 team van Williams laat deze maand Paul di Resta en Robert Kubica twee dagen lang testen. Na afloop van deze testdagen neemt het team de beslissing wie de teamgenoot van Lance Stroll in 2018 wordt.

Het team van Williams lijkt daarmee een aantal rijders van de shortlist te hebben geschrapt. De namen van Ericsson, Palmer en Wehrlein zijn afgevinkt. Ook Felipe Massa lijkt bezig te zijn aan zijn laatste kunstje in de F1 voor het Britse team. Volgens Motorsportmagazine.com laat Williams Kubica en Di Resta in een rechtstreeks duel bepalen wie de tweede rijder wordt bij het team in 2018. Voor een van beide coureurs zou er een droom in vervulling gaan en dit een comeback in de Formule 1 betekenen. Di Resta reed van 2011 tot en met 2013 voor het Force India team, maar verdween daarna van de rader. Hij is momenteel derde rijder bij Williams en verving dit seizoen de zieke Massa in Hongarije. Robert Kubica moest zijn F1-carrière noodgedwongen beëindigen na een rallycrash in 2011. Hierbij liep de Pool ernstige schade aan zijn arm op. Kubica werkt al jaren aan zijn herstel en mocht dit jaar drie dagen testen voor Renault. Dat team had twijfels over zijn fysieke gesteldheid en koos uiteindelijk voor Carlos Sainz.

De tweedaagse test vindt midden oktober plaats op het circuit van Hongarije in een bolide uit 2014. Williams geeft Kubica een testdag van tevoren op Silverstone om meer gewend te raken aan het rijden in een F1-auto. Kubica test op de eerste dag in Hongarije en Di Resta neemt het stuur een dag later over. Op deze manier heeft het team alle data om haar keuze te maken. Het is niet de eerste keer dat Williams haar coureurs selecteert via testdagen. Jenson Button mocht het eind 1999 opnemen tegen Bruno Junqueira voor een stoeltje in 2000. De Brit imponeerde en begon zijn mooie F1-carrière bij het team.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi