Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica geeft hoop op F1-comeback niet op

Komt de comeback van de eeuw er wel of niet? Het heeft dan veel weg van een jongensboek, maar Kubica heeft nog altijd geen duidelijkheid over zijn toekomst. Momenteel lopen er gesprekken met het F1-team van Williams.

Kubica is al jaren bezig met het plannen van zijn comeback. Fysiek zegt hij klaar te zijn voor zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. Na drie tests voor Renault besloot het Franse team om niet met hem in zee te gaan. Reden daarvoor zouden twijfels over zijn fysieke gesteldheid en een tegenvallende racepace zijn. Kubica geeft echter niet op en heeft zijn zinnen gezet op een stoeltje bij het team van Williams. " We werken aan een oplossing voor de toekomst. Dat kan in de Formule 1 zijn, maar ook in een andere raceklasse. Dat weet ik nu nog niet. Op dit moment focus ik me op het zoeken van een team waarbij ik het avontuur dat ik in juni ben gestart af kan ronden," liet hij Przeglad Sportowy weten. " In de afgelopen jaren moest ik erg veel geduld hebben en ben ik altijd rationeel geweest over een mogelijke comeback. Ik hoop dat alles uitpakt zoals gehoopt. Op korte termijn heb ik daar meer informatie over."

Kubica krijgt naar alle waarschijnlijkheid een performance test van Williams. Het Britse team wil de Pool graag aan het werk zien en heeft bevestigd dat hij een van de opties voor 2018 is. Kubica spreekt de geruchten tegen dat een comeback alleen mogelijk is als hij sponsoren meeneemt die zijn test betalen. " Dat is niet waar. Mijn toekomst is niet in de handen van sponsoren of partners."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi