Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: 'Huidige Formule 1-auto's zijn te zwaar'

Robert Kubica vindt de huidige generatie Formule 1-bolides te zwaar. Volgens de Poolse testcoureur van Williams werkt dit het gebrek aan inhaalacties in de hand.

Robert Kubica is dit seizoen de test- en reserverijder van Williams. Normaal gesproken is dat een erebaantje en komt de rijder in kwestie nauwelijks aan rijden toe. Bij Williams hecht men echter waarde aan de feedback van Kubica en zet men hem gedurende de wintertests al regelmatig in de auto. Hoewel Kubica graag weer op de grid zou staan, vindt hij de races anno 2017/2018 niet bijzonder spectaculair: "Het lijkt wel of iedereen zijn eigen race rijdt en altijd op gepaste afstand van zijn voorganger blijft."

"Iedereen wil afstand bewaren, zodat de banden niet oververhit raken" , vervolgt Kubica, die vervolgens zelf met een oplossing op de proppen komt. "Breng het gewicht van de auto omlaag, dan behoren deze problemen vanzelf tot het verleden." Naast het gebrek aan actie door bovengenoemde reden, hekelt Kubica het feit dat coureurs vanuit de pitbox teveel worden aangestuurd. "Misschien zijn de coureurs wat lui geworden, of misschien heeft het iets te maken met het feit dat de bolides technisch complexer zijn geworden. Ik weet wel dat niemand mij ooit hoefde te vertellen waar ik moest remmen of hoe ik een bocht harder kon nemen. Een goede coureur moet dit soort dingen zelf kunnen inschatten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"