Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: "Ik had meer kunnen doen om Williams te helpen"

Robert Kubica denkt dat hij afgelopen seizoen meer voor Williams had kunnen betekenen als hij daartoe de kans zou hebben gekregen.

Robert Kubica, waarvan onlangs bekend werd dat hij in 2019 het stoeltje bij Williams overneemt van Sergey Sirotkin, zegt dat hij meer had kunnen doen om Williams vooruit te helpen als hij daartoe van het team de kans had gekregen. Ja, hij mocht af en toe in de FW41 stappen, maar dat was volgens de Pool niet voldoende om echt zijn stempel op de ontwikkeling van de auto te drukken.

"Ik had meer kunnen doen om de auto beter te maken. Maar omdat de ontwikkeling van de auto zoveel tijd in beslag nam, kreeg ik daar de kans niet voor. Ik denk echter dat de input van een coureur bijzonder waardevol kan zijn. Achter het stuur achterhaalt een rijder misschien sneller de tekortkomingen van een auto dan een heel team van de beste monteurs", aldus Kubica in gesprek met Auto, Motor und Sport . Kubica is ondanks de teleurstelling van afgelopen seizoen optimistisch over de kansen van het team in 2019: "Het heeft even geduurd voordat we de correlatieproblemen tussen de simulator en de praktijk in kaart hebben weten te brengen, maar daar zijn we nu wel in geslaagd. Als we door kunnen gaan op de ingeslagen weg, kunnen we best een goede auto in elkaar zetten voor 2019."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden