Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica in de wachtkamer bij Williams: "Verwacht snel duidelijkheid"

Keert Robert Kubica in 2019 terug in de Formule 1? Op die vraag hoopt de Pool snel een antwoord te krijgen. Zelf wil hij dolgraag instappen bij Williams, maar daarvoor moet hij het gevecht aangaan met Sergey Sirotkin.

Het verhaal omtrent de mogelijk comeback van Robert Kubica in de Formule 1 vertoont de nodige parallellen met de afgelopen winter. Van 'bijna zeker', via 'waarschijnlijk', naar plaatsnemen in de 'wachtkamer', om uiteindelijk met lege handen te staan. Daar waar er enkele weken geleden de verhalen waren dat Kubica al een contract getekend had, werden deze direct ontkracht door de Pool.

Kubica laat aan het Poolse Sport.pl weten dat hij zijn keuze al lang gemaakt heeft. "Of ik volgend jaar voor Williams rijdt? Dat hoop ik. Er zijn nog slechts twee vrije stoeltjes in de Formule 1 en Toro Rosso is geen optie voor mij." De inmiddels 33-jarige Kubica kan zeer waarschijnlijk rekenen op de steun van de Poolse oliefirma PKN Orlen. Concurrent voor het stoeltje is huidig Williams-coureur Sergey Sirotkin die gesteund wordt door SMP. Spannende tijden, aldus Kubica. "Iedereen moet een beslissing nemen en ik heb aan de mijne een deadline gekoppeld. Om die reden verwacht ik op zeer korte termijn duidelijkheid omtrent mijn toekomst. Daarbij draait het niet alleen om mij, maar ook om de keuze van Williams."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden