© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Kubica in de wachtkamer bij Williams: "Verwacht snel duidelijkheid"

16 nov. 2018 17:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Keert Robert Kubica in 2019 terug in de Formule 1? Op die vraag hoopt de Pool snel een antwoord te krijgen. Zelf wil hij dolgraag instappen bij Williams, maar daarvoor moet hij het gevecht aangaan met Sergey Sirotkin.

Het verhaal omtrent de mogelijk comeback van Robert Kubica in de Formule 1 vertoont de nodige parallellen met de afgelopen winter. Van 'bijna zeker', via 'waarschijnlijk', naar plaatsnemen in de 'wachtkamer', om uiteindelijk met lege handen te staan. Daar waar er enkele weken geleden de verhalen waren dat Kubica al een contract getekend had, werden deze direct ontkracht door de Pool.

Kubica laat aan het Poolse Sport.pl weten dat hij zijn keuze al lang gemaakt heeft. "Of ik volgend jaar voor Williams rijdt? Dat hoop ik. Er zijn nog slechts twee vrije stoeltjes in de Formule 1 en Toro Rosso is geen optie voor mij."

De inmiddels 33-jarige Kubica kan zeer waarschijnlijk rekenen op de steun van de Poolse oliefirma PKN Orlen. Concurrent voor het stoeltje is huidig Williams-coureur Sergey Sirotkin die gesteund wordt door SMP.

Spannende tijden, aldus Kubica. "Iedereen moet een beslissing nemen en ik heb aan de mijne een deadline gekoppeld. Om die reden verwacht ik op zeer korte termijn duidelijkheid omtrent mijn toekomst. Daarbij draait het niet alleen om mij, maar ook om de keuze van Williams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen