Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Kubica keert ondanks vrees terug op stratencircuit

Voor de eerste keer sinds september 2010 zal Robert Kubica deelnemen aan een Formule 1-race die wordt gehouden op een stratencircuit. De 34-jarige Pool, die wegens een verschrikkelijk rallyongeluk acht seizoenen langs de zijlijn stond, was vroeger beresterk op dat soort banen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Of hij tegenwoordig nog even vlot over het asfaltlint weet te geraken, zal dit weekend blijken. In de tijd tussen het rallyongeluk en de terugkeer voorspelde Kubica dat stratencircuits bij een eventuele terugkeer in de Formule 1 weleens zijn achilleshiel zouden kunnen worden.

Kubica, in 2019 actief voor het team van Williams als collega van Formule 2-kampioen George Russell, verloor een gedeelte van zijn rechterarm door het bovengenoemde rally-incident. Enkele jaren na het ongeluk zei de Pool 'misschien ooit wel weer' te kunnen racen, om stratencircuits te betitelen als 'onmogelijk'.

De rechterarm van de Pool kan amper bewegingen maken en dat is zeker op een stratencircuit als Bakoe, waar krappe 90-graden bochten elkaar in rap tempo opvolgen, een mogelijk probleem. Voorafgaand aan het Azerbeidzjaanse GP-weekend hield Kubica het voorzichtig. "Het circuit ziet er uitdagend uit en het is zeker een van de meest veeleisende van de kalender. In het verleden genoot ik in het bijzonder van dit soort circuits."

Kubica reed in 2008 en 2010 naar een podiumfinish in de Grand Prix van Monaco en eindigde in het eerstgenoemde jaar als derde op het stratencircuit van Valencia. Bovendien stond hij ook eens op het ereschavot na een race op het semi-stratencircuit van Melbourne.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam