Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Kubica: "Mag in Bahrein niet over de kerbs rijden"

Het Formule 1-team van Williams verkeert nog altijd in zwaar weer. De stal heeft niet genoeg reserveonderdelen, waardoor het rijders George Russell en Robert Kubica gevraagd heeft om zuinig om te springen met hun wagens. Kubica verklapte op de donderdag voor de GP van Bahrein zelfs, dat hij de kerbs moet mijden.

Tijdens zijn perspraatje op het Bahrain International Circuit liet Kubica weten tijdens het vorige raceweekend in vrijwel elke sessie met een beschadigde wagen rond te hebben gereden. De 34-jarige Pool ging naar eigen zeggen tijdens zijn vijfde oefenrondje in de eerste vrije training op vrijdagochtend te hard over een kerb, waarop zijn team bij gebrek aan reserveonderdelen het kapotte onderdeel niet kon vervangen.

"Het is voor zowel rijder als team geen gemakkelijk situatie, momenteel", verzuchtte Kubica tegenover de aanwezige media in Bahrein. "Williams probeert ons te voorzien van de best denkbare bolides. De wagen is nog steeds lastig te besturen. Nouja, niet lastig, maar we hebben gewoonweg amper grip. Als we niet honderd procent uit het beschikbare materiaal kunnen halen, is het ook onmogelijk om honderd procent uit onszelf te halen."

Tijdens de Grand Prix van Australië werden Kubica en diens teammaat George Russell op flinke achterstand gereden. Waar de jonge Britse debutant Russell tweemaal op een rondje werd gezet door winnaar Valtteri Bottas - zelf een voormalig Williams-coureur - daar moest Kubica liefst driemaal de zilverpijl aan zich voorbij laten gaan.

In kwalificatiemodus kwam Russell bijna vier tellen tekort op polesitter Lewis Hamilton, Kubica moest - met een naar het schijnt kapotte wagen - meer dan vijf seconden toegeven.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet