Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica over eerste meters 2019: "Beter laat dan nooit"

Robert Kubica stapte op donderdag voor het eerst in de auto waarmee hij in 2019 zijn fulltime Formule 1-rentree maakt. De Pool moest even wachten op zijn eerste meters, maar is blij dat ook voor hem het seizoen begonnen is.

Waar de overige Formule 1-teams keurig op maandagochtend begonnen met hun testwerkzaamheden was het Williams dat pas op woensdagmiddag een Formule 1-auto uit één stuk de baan op wist te sturen. George Russell verzorgde de shakedown, teamgenoot Robert Kubica mocht een dag later voor het eerst instappen.

"Beter laat dan nooit", is het eerste wat Rubert Kubica daarover zegt in gesprek met onder andere RacingNews365 . "Hoet voelde bepaald niet als de vierde dag van de testweek, maar omdat we enkel toekwamen aan het checken van systemen en het vergaren van wat eerste data, voelde het meer als de eerste testdag." Kubica reed 48 ronden, volgens de comeback-kid niet genoeg om echt een goed gevoel te kunnen krijgen met de nieuwe auto: "Daarvoor zijn 48 ronden wel wat weinig, maar de kop is er in ieder geval af." Was Kubica op enig moment bezorgd over het feit dat de auto niet op tijd klaar was? "Natuurlijk hadden we vanuit het oogpunt van de coureurs met iets meer bagage richting Australië willen vertrekken, maar de realiteit is anders." "We hopen dan ook dat de vertraging die we hebben opgelopen enkel van invloed in op onze testwerkzaamheden en dat we in Australië desondanks de aansluiting met de andere teams kunnen vinden. We zullen zien. Het belangrijkste is in ieder geval dat de auto nu wél klaar is." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"