Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica reed bijna voor F1-team van Ferrari

Vanaf zijn intrede in de Formule 1 in 2006 werd Robert Kubica gezien als een groot talent. Ook Ferrari was duidelijk gecharmeerd van de Pool en bood hem een stoeltje voor 2012 aan.

Een onfortuinlijke crash in 2011 tijdens een rally maakte een vroegtijdig einde aan zijn Formule 1 carrière en dat uitgerekend op het moment dat hij op het punt stond over te stappen naar Ferrari. "Ik geloof dat inmiddels bij Ferrari iemand al heeft toegegeven dat we erg dicht bij een contract waren. Het was concreter dan dat iedereen dacht want een voorcontract was al bijna rond," aldus Kubica in gesprek met F1 Racing . Zijn crash zorgde ervoor dat deze deal niet door ging en dat Ferrari uiteindelijk verder ging met Fernando Alonso en Felipe Massa. Kubica werkte ondertussen hard aan een terugkeer op het hoogste niveau en kreeg vorig jaar een kans bij Renault om zich in de kijker te rijden.

Uiteindelijk besloot Renault om geen gebruik te maken van zijn diensten, maar dankzij Nico Rosberg kwam de Pool in beeld bij het team van Williams. Kubica is de wereldkampioen van 2016 dan ook erg dankbaar voor zijn inzet. "Nico heeft het afgelopen jaar een belangrijke rol gespeeld bij mijn terugkeer in de Formule 1. We hebben elkaar een paar keer gesproken en ik heb hem toen gevraagd of hij mij wilde helpen. Hij heeft ongelofelijk veel gedaan en ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk bij Williams ben terechtgekomen." Uiteindelijk ging het tweede stoeltje bij Williams naar Sergey Sirotkin en is Kubica 'veroordeeld' tot de rol van testcoureur. Deze vrijdag maakt hij in Barcelona zijn opwachting tijdens de vrije training.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"