Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica staart zich niet blind op Williams

Robert Kubica hoopt vast voet aan de grond te krijgen in de Formule 1 en op korte termijn een racezitje te bemachtigen. Hij houdt al zijn opties open, ook de opties die zich mogelijk buiten Williams aandienen.

Robert Kubica is dit seizoen de test- en reservecoureur van Williams. Dat betekent dat de Pool klaarstaat om in te stappen als dat nodig is, maar enige garantie op een racezitje heeft hij niet. En dat racezitje blijft toch echt het enige doel, en daarom kijkt Kubica verder dan alleen Williams: "Ik heb momenteel nog een deal met Williams op zak, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren. Williams lijkt geen haast te hebben met het aantrekken van nieuwe rijders voor 2019, maar het is niet gezegd dat ik er tegen die tijd nog ben", zo laat Kubica zich in gesprek met het Finse Turun Sanomat ontvallen.

Red Bull-kopstuk Helmut Marko zou gecharmeerd zijn van Kubica en zelfs al te kennen hebben gegeven dat Kubica (zoals zovelen) op het lijstje van Toro Rosso staat, maar die informatie is nieuw voor Robert Kubica: "Ik heb niks gehoord van Toro Rosso of Helmut Marko. Maar als het daadwerkelijk zo is dat ze interesse in me hebben, dan weten ze waar ze me kunnen vinden." Mocht Kubica een stoeltje in 2019 mislopen, is het niet ondenkbaar dat hij de Formule 1 de rug toe keert: "Het gaat er vooral om dat ik iets vind waar ik voldoening uit haal, niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi