Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica vindt zichzelf geen pay driver

Robert Kubica keert komend seizoen na een afwezigheid van 3045 dagen terug als racerijder in de Formule 1. De Pool wordt met vele miljoenen gesteund door het bedrijf PKN Orlen, maar ziet zichzelf niet als een pay driver.

Het sprookjesverhaal van Kubica, die in maart na acht seizoenen afwezigheid weer op de Formule 1-grid staat, is volgens de Williams-coureur niet alleen ingegeven door geld.

Ruim tien miljoen dollar maakt olie- en tankstationketen PKN Orlen over aan het Britse team waarvoor Kubica actief zal zijn. "Naar mijn mening is het nog altijd sport. We zijn samen ingestapt en voornemens om voor langere tijd in de Formule 1 actief te blijven", laat de 34-jarige weten. "Daar wacht ons de moeilijkste taak, want de pauze van acht jaar heeft me zeker niet geholpen. Ik heb ervaring en weet dat ik op het allerhoogste niveau moet presteren. De afgelopen maanden heb ik mezelf realistische doelen gesteld, waarvan ik overtuigd ben dat ik deze kan realiseren." Kubica is trots dat hij, naar eigen zeggen, op basis van zijn prestaties een comeback kan maken in de Formule 1. "Het stemt mij tevreden dat ik weet dat ik hier toe in staat ben. Ik voel met net als vroeger, alleen zijn de omstandigheden nu anders", waarmee de Williams-coureur terugblikt op de periode waarin hij in 2006 zijn debuut maakte voor BMW Sauber.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"