Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Kubica wil miljoen per race betalen aan Williams'

De soap rondom het laatste vrije Formule 1 stoeltje voor 2018 gaat vrolijk verder. Robert Kubica wil zich niet neerleggen bij de mogelijke komst van Sergey Sirotkin en kiest de aanval. De Pool wil Williams overtuigen, maar moet dan wel de kans krijgen.

Volgens het Finse MTV heeft manager Nico Rosberg een laatste poging ondernomen om Robert Kubica onder te brengen bij Williams. Kubica heeft zeven miljoen ter beschikking dankzij sponsoren, maar legt het fors af tegen de 15 miljoen die Sirotkin heeft. Om zichzelf toch een kans te geven wil Kubica nu één miljoen per race betalen in de eerste zeven races. Daarin wil hij zichzelf bewijzen om zo zijn toekomst in de F1 en bij Williams veilig te stellen. Mocht hij in die zeven races niet overtuigen dan is Williams vrij om alsnog voor Sirotkin te kiezen.

Het Formule 1 team van Williams overweegt het voorstel omdat er geen risico's aan verbonden zijn. De Britten nemen alle tijd om een deal te maken en ondertussen heeft het veel weg van een veiling van het laatste stoeltje. Critici vinden het pijnlijk dat het ooit zo roemruchte team van Williams zo ver is afgezakt. Voor het eerste stoeltje wordt door Lance Stroll al flink betaalt. Bij het tweede stoeltje lijkt geld ook de doorslag te geven.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'