© Williams F1

Nieuwsoverzicht

'Kubica wordt aanstaande donderdag gepresenteerd bij Williams'

19 nov. 2018 11:30 René Oudman 3 reacties
Het tweede zitje bij Williams voor het seizoen 2019 is momenteel nog niet ingevuld, maar alles wijst erop dat Robert Kubica met die plek aan de haal gaat. De 33-jarige Pool reed zijn laatste Grand Prix in 2010 en lijkt nu eindelijk zijn langverwachte comeback te mogen maken.

Een jaar geleden was Kubica ook al in de running voor een zitje bij Williams. Destijds moest de enkelvoudig Grand Prix-winnaar pas op de plaats maken voor Sergey Sirotkin, die meer centen in het Williams-laatje bracht.

Een Poolse journalist liet gedurende het weekend lekken dat hij had opgevangen, dat Williams op de donderdag in Abu Dhabi een aankondiging heeft gepland. Aangezien sponsor Acronis eveneens aanwezig is, en dat bedrijf tevens achter Kubica staat, wordt verwacht dat de Pool het voor elkaar heeft om wat betreft 2019.

Kubica kwam tussen 2006 en 2010 in 76 Grands Prix uit, waarvan hij er zoals gezegd eentje wist te winnen. Na een rallyongeval, begin 2011, moest de Pool de Formule 1 vaarwel zeggen. Een jarenlang durende revalidatieproces had in 2017 echter dusdanig veel succes, dat Kubica weer in een F1-bolide kon stappen. Vanaf daar ging het rap: momenteel is de Pool de officiële reserverijder van Williams.

In de persoon van George Russell heeft Williams haar eerste coureur voor 2019 al bevestigd. De jonge Brit leidt op dit moment het Formule 2-kampioenschap en lijkt op weg om die strijd in zijn voordeel te gaan beslissen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen