Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Kunstenaar drijft op hilarische wijze de spot met Red Bull en Verstappen

Er gebeurde dit jaar weer een heleboel in de Formule 1, ook bij Red Bull. Kunstenaar Richard Parry uit Nieuw-Zeeland zag zijn kans schoon en maakte een prachtige tekening, met talloze leuke dingen erin verwerkt.

Fi ISX2yak A Et1m9
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Richard Parry

Richard Parry uit Nieuw-Zeeland krijgt op social media de lachers op zijn hand, nadat hij zijn tekening deelde van zijn impressie van de Red Bull-pitbox in 2022. De kunstenaar besteedde zo'n tweehonderd (!) uur aan het maken van de tekening, die vol zit met kleine, hilarische details.

Wat te denken van de peperdure catering, met kreeft en al, in de pitbox van Red Bull. Dit verwijst natuurlijk naar het budgetplafond, dat vorig jaar door Red Bull is overtreden. De cateringkosten waren een van de posten waarbij men over de schreef was gegaan. De FIA staat ook voor de deur van de keuken voor een inspectie, maar wordt door iemand tegengehouden.

Maar er is nog veel meer te zien op de tekening. Zo wordt Verstappen op de hak genomen. Twee Red Bull-mannetjes proberen namelijk met de grootste moeite zijn DRS open te krijgen, refererend naar de DRS-problemen die Max aan het begin van het seizoen (en vorig jaar) kende. Ook staat er een pot waar Max geld moet stoppen elke keer als hij scheldt op de radio.

Een ander leuke detail is een fles brandstof die we in de krochten van de Red Bull-pitmuren terugvinden. 'Singapore Additional Fuel', staat erop. Dat moet natuurlijk de brandstof voorstellen die er aan het einde van de kwalificatie miste in de tank van Max' RB18, waardoor hij geen snelle ronde neer kon zetten en de race op P10 moest starten. Daarnaast zien we daar enkele Red Bull-Porsche-logo's liggen, die na de vastgelopen gesprekken tussen de twee partijen de prullenbak in konden.

Ook met Ferrari wordt door de kunstenaar de spot gedreven. Zo zien we in het Red Bull-kantoortje een bord met strategie-ideeën. "Kijk wat Ferrari doet, doe vervolgens het tegenovergestelde en relax", staat er op het bord. Tot slot valt ook nog op dat Nicholas Latifi de werknemer van de maand was bij Red Bull in december vorig jaar.

Check hieronder de afbeelding, met daarna kleinere stukjes van de afbeelding, beter ingezoomd. Gebruik de pijltjes om er doorheen te bladeren. Wat spot jij nog meer?

Wil je de afbeelding downloaden in een hoge resolutie, check dan de Tweet onder de foto's. Daar deelt de kunstenaar een link, zodat jij helemaal in detail elke pixel kunt bekijken.

			© Richard Parry
	© Richard Parry
			© Richard Parry
	© Richard Parry
			© Richard Parry
	© Richard Parry
			© Richard Parry
	© Richard Parry
			© Richard Parry
	© Richard Parry
			© Richard Parry
	© Richard Parry

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"