Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Kvyat: "Als ik in 2020 niet voor Red Bull rij, dan rij ik voor Toro Rosso"

Daniil Kvyat is bezig aan een prima seizoen voor Toro Rosso. De Rus, die eerder al voor Red Bull reed, weet nog niet voor welk team hij in 2020 zal rijden. Hij is echter wel van mening dat hij zich momenteel in een goede positie bevindt om kans te maken op een Red Bull-stoeltje voor het komende seizoen. Mocht dat niet gebeuren, dan is hij er heilig van overtuigd dat hij gewoon bij Toro Rosso zal rijden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

De Red Bull-carrière van Daniil Kvyat is er een met pieken en dalen. In zijn eerste seizoen als Toro Rosso-coureur, in 2014, presteerde de Rus goed genoeg om een promotie naar Red Bull af te dwingen. Daar versloeg hij in 2015 teamgenoot Daniel Ricciardo, maar in 2016 ging het al snel mis. Na een kwakkelend begin van het seizoen werd hij namelijk teruggezet naar Toro Rosso en vervangen door Max Verstappen. Anderhalf jaar later verdween hij, naar het leek voorgoed, uit de Formule 1.

Na een jaar als ontwikkelingscoureur voor Ferrari keerde Kvyat dit seizoen echter weer terug op het hoogste niveau bij het team waarvoor hij ooit zijn eerste Formule 1-meters reed. Tot nu toe rijdt hij een solide seizoen, en velen waren dan ook verbaasd dat niet hij, maar Alexander Albon ten koste van Pierre Gasly naar Red Bull werd gehaald.

Red Bull heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat er nog geen keuze is gemaakt over wie in 2020 de teamgenoot van Max Verstappen zal worden. Ten overstaan van onder meer RacingNews365 werd Kvyat gevraagd hoe hij zijn eigen kansen inschat, en of hij überhaupt wel geïnteresseerd is in het Red Bull-stoeltje.

"Ik doe mijn werk gewoon zo goed mogelijk en dan zien we wel wat er volgend jaar gebeurt. Ik bevind me momenteel wel in een goede positie, aangezien ik al het hele jaar erg sterk rijd, maar het hangt af van de beslissing die Red Bull gaat nemen en of zij denken of ik goed genoeg ben. Ongeacht welke kant het kwartje uiteindelijk op zal vallen, zal ik die beslissing accepteren en respecteren."

"Als er een kans bestaat om naar een sneller team te gaan, dan neemt een coureur die meestal met beide handen aan zonder daar over na te denken. Er zijn echter verschillende factoren die een rol spelen. Ik focus me het liefst op de factoren waar ik invloed op uit kan oefenen. Ik heb tot nu toe een goed jaar gekend en het eerste podium voor Toro Rosso sinds tijden gescoord, waardoor ik erg goed in mijn vel zit. Wat er in 2020 zal gebeuren, dat zullen we wel zien. Als ik niet naar Red Bull ga, dan is het in ieder geval erg aannemelijk dat ik nog minstens een jaar deel zal uitmaken van de Red Bull-familie en bij Toro Rosso blijf", aldus de Russische coureur

Met medewerking van Joe van Burik.

Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365. Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik blikken vooruit op de Grand Prix van Singapore.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

3 reacties