Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Kvyat eerste Honda-coureur met gridstaf in 2019

Daniil Kvyat zal op de startgrid tien plaatsen terug worden gezet voor de Grand Prix van Frankrijk. De Rus krijgt net als zijn collega's van Red Bull een nieuwe Honda-motor. Omdat het zijn vierde is, heeft hij zijn eerste gridstraf te pakken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda kondigde in de aanloop naar de Franse Grand Prix aan dat het de nieuwe Spec 3-motor mee zou nemen naar het Circuit Paul Ricard. Max Verstappen, Pierre Gasly en Daniil Kvyat zullen de nieuwe motor achterin hebben liggen, Alexander Albon moet zich nog even tevreden stellen met een oude motor.

Voor Daniil Kvyat betekent de nieuwe motor een overtreding van het maximaal aantal straffeloos te gebruiken verbrandingsmotoren. Zijn vierde motor van het seizoen levert hem een gridstraf van tien plaatsen op. Ook teamgenoot Albon staat op scherp, wat meteen kan verklaren waarom hij niet over de nieuwe motor beschikt. Mogelijk kiest Toro Rosso ervoor niet twee auto's achteraan te laten starten.

Voor Max Verstappen en Pierre Gasly betekent de motorwissel dat ook zij zich nadrukkelijk in de gevarenzone begeven. Een gridstraf lijkt op den duur onafwendbaar, maar Red Bull heeft altijd al te kennen gegeven die straffen voor lief te nemen als daar een rappe ontwikkeling van de Honda-motor tegenover staat.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

1 reactie