© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kvyat en Albon proberen verwachtingen voor 2019 laag te houden

11 feb. 14:48 René Oudman 0 reacties
Voor Daniil Kvyat en Alexander Albon wordt het Formule 1-seizoen van 2019 een belangrijke. De 24-jarige Rus krijgt een derde kans in de koningsklasse van de autosport, zijn 22-jarige Thaise collega mag het voor de eerste keer proberen.

Maandagmiddag toonde Toro Rosso middels haar sociale kanalen eerste beelden van de STR14, het wapen waarmee Kvyat en Albon komend jaar ten strijde trekken. De kleurstelling van de bolide verschilt nauwelijks van de 2018-livery, enkel nieuwe aerodynamische toevoegingen springen in het oog.

Zowel Albon als Kvyat durft niet te hoog van de toren te blazen, voorafgaand aan het nieuwe F1-jaar. "Ik stel mezelf eigenlijk nooit doelen", spreekt Albon voor een Formule 1-coureur ongebruikelijke woorden. "Ik kijk van race tot race, stapje voor stapje, houd mijn focus bij het weekend waarin ik actief ben. Sterker nog, ik kijk niet verder dan de sessie zelf - of het nou de training, de kwalificatie of de race betreft. Het is onnodig om jezelf druk op te leggen waar je op dat moment niet beter van wordt."

"We hebben geen idee waar we staan met de STR14", erkent Kvyat. "Net als alle andere teams hebben we in de winter hard gewerkt om stappen voorwaarts te zetten. Het enige waarop ik invloed had, was mijn eigen trainingsregime. Ik en mijn crew zullen alles op alles zetten om het maximale eruit te halen. Het ziet er goed uit: iedereen is zeer gemotiveerd en gefocust. Dat valt op, daardoor heb ik extra veel zin in het komende seizoen!"

De Thai en de Rus worden komend seizoen voortgestuwd door een Honda-motor, dezelfde specificatie waarover Max Verstappen en Pierre Gasly bij Red Bull Racing beschikken. Kvyat neemt deel met het startnummer 26, Albon rijdt met het getal 23 op de neus.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen