© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kvyat: "Heb me altijd op mijn plaats gevoeld bij Toro Rosso"

29 sep. 2018 09:26 René Oudman 1 reacties
Hij debuteerde er in 2014, verliet de stal voor Red Bull Racing in 2015, kwam met hangende pootjes terug in 2016 en werd de laan uitgestuurd in 2017. Ohja, Daniil Kvyat mocht daarna nog één Grand Prix afwerken voor Toro Rosso, het team dat als een rode draad door zijn F1-carrière loopt.

Voor dit seizoen was er geen plaats bij de Italiaanse stal voor de Russische rijder, die op zijn beurt naar Ferrari trok om aldaar als ontwikkelingsrijder aan de slag te gaan. Volgend jaar is Kvyat echter terug op bekende grond: zaterdagochtend werd officieel bekend dat de Rus in 2019 wéér voor Toro Rosso gaat rijden.

"Allereerst wil ik Red Bull en Toro Rosso bedanken voor het geven van deze kans, om terug te keren in de Formule 1. Ik ben heel erg blij dat ik voor een team kan racen dat ik goed ken. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij Toro Rosso en ik weet zeker dat dat volgend jaar niet anders zal zijn", laat Kvyat in een eerste reactie op het nieuws weten.

"Tevens gaat er een bedankje uit naar Ferrari, zij vertrouwden op mijn rijvaardigheden en hebben mij via de rol van ontwikkelingsrijder in de Formule 1 gehouden. Zelfs ondanks dat mijn werkzaamheden vooral op de simulator gefocust waren, heb ik heel veel geleerd."

"Ik voel me sterker en beter voorbereid dan toen ik Toro Rosso verliet. Ik ben nog steeds maar 24 jaar oud en ben altijd door blijven trainen, om in de beste toestand terug te keren in de F1."

Wie Kvyats teamgenoot wordt bij Toro Rosso is nog niet bekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen