Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Kvyat is een echt talent met meer motivatie dan ooit"

Daniil Kvyat heeft bij Toro Rosso effectief een derde kans gekregen met zijn comeback in 2019. Volgens de teamleiding is hij nu van grote waarde voor de renstal.

Kvyat debuteerde in 2014 als Toro Rosso-coureur en mocht in 2015 doorschuiven naar Red Bull als vervanger van Sebastian Vettel. In 2016 werd de Rus echter teruggeplaatst ten faveure van Max Verstappen. Nog voor het eind van 2017 verdween hij uit beeld, om in de aanloop naar het nieuwe seizoen opnieuw te worden gepresenteerd als Toro Rosso-coureur.

"Het is alsof Daniil nooit is weggeweest. Hij kent bijna alle teamleden nog", stelt waarnemend technisch directeur Jody Egginton van Toro Rosso tegenover onder meer RacingNews365 in Barcelona. "Zijn feedback is erg goed, mede door de referenties van zijn eerder. Het was gelijk al duidelijk wat hij van de nieuwe auto vindt. Hij is zeer gemotiveerd en we zijn blij met zijn input. De samenwerking met Alexander Albon is ook erg goed. Daar zijn we als team enorm mee geholpen." Na zijn eerdere vertrek bij Toro Rosso werd Kvyat opgepikt door Ferrari, waar hij in 2018 veel ontwikkelingswerk uitvoerde. Egginton: "Hij heeft daar veel in de simulator gezeten. Het kan goed zijn voor een coureur om even weg te zijn, dat geeft een nieuwe kijk op de zaken. Daniil kreeg zo tijd om na te denken. Nu is hij zo gefocust en toegewijd. Hij is een echt talent en is nu helemaal gefocust op zijn comeback. We hebben heel duidelijk naar elkaar verwachtingen uitgesproken. Dit is een goede kans voor hem én het team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"