Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Kwalificatie GP Saoedi-Arabië stilgelegd na megacrash Schumacher

Een hele harde klapper voor Mick Schumacher tijdens Q2 van de kwalificatie in Saoedi-Arabië. De Duitser verloor de controle en klapte de muur in.

Tijdens het tweede deel van de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië hield iedereen zijn hart vast toen Mick Schumacher de controle over zijn Haas VF-22 verloor. Dat gebeurde toen hij ietwat wijd een bocht uitkwam en vol over de kerbstone reed. Zijn Haas brak uit en de bolide ging heel hard de muur in.

Nadat deze heel wat meters langs de muur schuurde, kwam de Haas tot stilstand. De camera's schakelden snel weg, maar naar verluidt heeft Mick contact gehad met zijn race-engineer. Hij is bij bewustzijn en nu op weg naar het medisch centrum.

Zijn auto is totaal afgeschreven. Als de Duitser fysiek in staat is om te racen op zondag, is het nog maar de vraag of de auto morgen op tijd klaar kan zijn. De klok is gestart.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"