Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kwalificatie GP VS wordt volgens Perez cruciaal voor Red Bull

Sergio Perez hoopt op een goede kwalificatie na een gridstraf voor de Red Bull-rijder. Inhalen is mogelijk, maar hoe minder, hoe beter.

Sergio Perez heeft naar eigen zeggen een zeer goede kwalificatie nodig nadat bekend werd dat hij een gridstraf moet incasseren voor een motorwissel. Op het Circuit of the Americas zijn er inhaalmogelijkheden om plaatsen goed te maken na de straf van (minimaal) vijf plaatsen, maar het is voor de Red Bull-rijder belangrijk om de schade te beperken. Na de eerste trainingsdag in Austin is hij tevreden, al ziet de Mexicaan nog wat verbeterpunten bij het team. "We hebben een goede training gehad met veel informatie", laat hij weten aan de pers, waaronder RacingNews365. "Hopelijk kunnen we morgen met een korte sessie alles voor elkaar krijgen en een sterke kwalificatie verrijden." "We hebben een gridstraf, waardoor een goede kwalificatie noodzakelijk is om zo snel mogelijk weer vooraan te komen. Ik denk dat het allemaal wel goed komt. Het is in ieder geval belangrijk dat we sterke pace hebben gedurende het weekend."

Ruimte voor verbetering bij Red Bull

Het gaat goed bij Red Bull volgens Perez, maar na de vrijdagtrainingen is er zeker ruimte voor verbetering. De teamgenoot van Max Verstappen stipt een aantal zaken aan waar nog verbeterd kan worden. "Ik denk dat we de balans op hoge snelheid versus de balans op lage snelheid nog wat beter voor elkaar kunnen krijgen." "We moeten op dit vlak verbeteren zodat de banden wat minder slijten en alles samenvalt", aldus de nummer twee in het coureurskampioenschap. Perez staat slechts een punt voor Ferrari-coureur Charles Leclerc. Verstappen heeft de wereldtitel al veroverd, maar de strijd om zilver zal nog even doorgaan.

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024