Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Laatste weerupdate Formule 1 GP Azerbeidzjan

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 een laatste weerupdate voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Echt warm wordt het nooit, maar droog blijft het wel.

Het weer speelt geen rol van betekenis deze zondag bij de Formule 1 GP van Azerbeidzjan. De coureurs krijgen kurkdroge condities voor de wielen en het lentezonnetje schijnt op het asfalt. Tijdens de finale staat er een stevige wind vanaf zee, maar de vele grote gebouwen langs het parcours houden de bries tegen. Wanneer de finale om 14:10 Nederlandse tijd begint is het een graad of 20 in Bakoe. Veel verandering aan die temperatuur komt er niet, want tot het eind van de race om 16:10 flirt het kwik met de grens van 20 graden. Met veel zon en enkele wolken is het voor de toeschouwers goed toeven langs het circuit. Wel is de zon fel. De zonkracht bedraagt namelijk een 6.

In de ‘stad van de wind’ is de wind nooit ver weg. Toch zullen de coureurs weinig last hebben van de vrij krachtige bries uit het zuiden. De gebouwen langs het stratencircuit dempen de ergste winden en laten de bries van richting veranderen. De wind kan dus even fel om het hoekje piepen, maar de gestroomlijnde bolides snijden hier als een mes door zachte boter doorheen.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"