Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Laatste weerupdate GP Spanje: regenbuien liggen op de loer

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de laatste weerupdate voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tot op heden is het Grand Prix weekend in Barcelona zonnig en droog verlopen, maar daar kan wel eens verandering in gaan komen. Al voor het weekend werd voorspeld dat op zondag er wel eens wat hemelwater naar beneden zou komen en die voorspelling is nog niet veranderd. Er worden namelijk op de zondag regen- en onweersbuien verwacht in het noordoosten van Spanje. Deze trekken in de ochtend over de stad, waarbij hoogstwaarschijnlijk ook het circuit 'geraakt' zal worden.

In de middag wordt het geleidelijk droog en kan de zon weer doorbreken. Zoals het er nu naar uitziet zijn de buien weer verdwenen zodra de race begint. Maar het blijven buien en die laten zich, zeker in een heuvelachtig landschap als dat van de regio Barcelona, niet makkelijk tot op een paar uur nauwkeurig vangen. Als het wat langer duurt voordat het droog wordt is het ook mogelijk dat er gestart wordt met een opdrogende baan.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Nadat de buien zijn verdwenen blijven wolkenvelden over en geleidelijk kan de Spaanse zon dan weer tevoorschijn komen. In combinatie met een matige wind en een graad of 22 is de baan tegen het einde van de race zeker droog. Uitstekend weer om nog een punt voor de snelste ronde te pakken. De temperatuur is wel significant lager dan eerder dit weekend, wat vooral in de bandenslijtage een grote rol kan gaan spelen. Uiteraard zal de baantemperatuur wel gaan toenemen, naarmate de race vordert.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio