Lammers: "Acht Leclerc tot meer in staat dan Vettel"

Jan Lammers verwacht dat Charles Leclerc gaat schitteren in zijn eerste jaar voor Ferrari. De Monegask komt over van Sauber en vormt volgens de Nederlandse racelegende direct een bedreiging voor oudgediende Sebastian Vettel.

Ferrari parkeerde Charles Leclerc voor het seizoen 2018 bij Sauber. Na één seizen had de Scuderia genoeg gezien en promoveerde ze haar supertalent naar Ferrari. Daar wordt hij de teamgenoot van Sebastian Vettel, de Duitser die het om die reden volgens Jan Lammers niet gemakkelijk gaat krijgen.

"De komst van Leclerc kan Vettel mogelijk wakker schudden, maar eigenlijk betwijfel ik dat. Ik verwacht zelfs meer van Leclerc die tijdens zijn eerste test al heeft laten zien waar hij in een Ferrari toe in staat is. Ik denk dat Charles in 2019 écht indruk gaat maken", zo geeft Lammers in gesprek met Racingnews365 te kennen.

Een belangrijk neveneffect is volgens Lammers dat Ferrari als team een enorme boost krijgt door de komst van Leclerc, 'op dezelfde manier als dat de overstap van Verstappen naar Red Bull dat team oppompte': "Nogmaals, misschien dat dat gegeven Vettel juist wakker schudt, maar ik acht Leclerc tot méér in staat."

Lammers is ondanks zijn geloof in Leclerc echter niet van mening dat de Scuderia volledig achter de Monegask moet gaan staan en dat beide coureurs dezelfde kansen moeten krijgen: "Uiteindelijk bepalen de rijders zelf wie er binnen een renstal de meeste steun geniet. Dat dwingen ze af met hun prestaties."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen