Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Lammers baalt van onjuiste berichtgeving over Dutch GP: “Race krijgt geen andere datum”

Een bericht dat donderdag online verscheen omtrent het ‘onzeker’ zijn van het doorgaan van de Grand Prix van Nederland op 3 mei zorgde voor onrust bij de F1-fans. Sportief directeur Jan Lammers is niet blij met de onjuiste berichtgeving.

Zandvoort Nederland
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lammers vindt de berichtgeving storend: “Het is zo jammer om te zien dat dingen zo uit hun verband worden getrokken. Mij is herhaaldelijk gevraagd naar het doorgaan van de Grand Prix van Zandvoort op 3 mei. Toen heb ik na de zoveelste vraag over het verplaatsen van de Dutch GP door deze ‘journalist’ lachend gezegd dat verplaatsen me allerminst waarschijnlijk lijkt. Dat is vervolgens zo uit zijn verband getrokken. Ik vind het echt spijtig dat er zo’n draai aan dingen gegeven wordt”, meldt hij in gesprek met RacingNews365.

De woorden van Lammers werden vervolgens door een blog opgeblazen met dikke headlines, waaruit zou blijken dat het doorgaan van de Dutch GP op 3 mei allerminst zeker is. Niets is echter minder waar.

“We hebben vanuit de Dutch GP contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus. Vooralsnog zijn er geen signalen die duiden op het in gevaar komen van de Dutch Grand Prix.”

Doordat de Chinese Grand Prix op 19 april niet doorgaat en het Coronavirus ook in Vietnam uitgebroken is, ontstaat er mogelijk een gat van zes weken op de Formule 1-kalender. Na de GP van Bahrein op 22 maart, zou Zandvoort dan de derde race van het seizoen zijn op 3 mei.

Geruchten over het verplaatsen van de Dutch GP verwijst Lammers direct naar het rijk der fabelen: “Dat is gewoon je reinste flauwekul. Een andere datum voor het evenement is niet mogelijk, puur organisatorisch niet. De mensen die dit schrijven hebben geen besef van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een Grand Prix.”

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië