Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

Lammers baalt van onjuiste berichtgeving over Dutch GP: “Race krijgt geen andere datum”

Een bericht dat donderdag online verscheen omtrent het ‘onzeker’ zijn van het doorgaan van de Grand Prix van Nederland op 3 mei zorgde voor onrust bij de F1-fans. Sportief directeur Jan Lammers is niet blij met de onjuiste berichtgeving.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lammers vindt de berichtgeving storend: “Het is zo jammer om te zien dat dingen zo uit hun verband worden getrokken. Mij is herhaaldelijk gevraagd naar het doorgaan van de Grand Prix van Zandvoort op 3 mei. Toen heb ik na de zoveelste vraag over het verplaatsen van de Dutch GP door deze ‘journalist’ lachend gezegd dat verplaatsen me allerminst waarschijnlijk lijkt. Dat is vervolgens zo uit zijn verband getrokken. Ik vind het echt spijtig dat er zo’n draai aan dingen gegeven wordt”, meldt hij in gesprek met RacingNews365.

De woorden van Lammers werden vervolgens door een blog opgeblazen met dikke headlines, waaruit zou blijken dat het doorgaan van de Dutch GP op 3 mei allerminst zeker is. Niets is echter minder waar.

“We hebben vanuit de Dutch GP contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus. Vooralsnog zijn er geen signalen die duiden op het in gevaar komen van de Dutch Grand Prix.”

Doordat de Chinese Grand Prix op 19 april niet doorgaat en het Coronavirus ook in Vietnam uitgebroken is, ontstaat er mogelijk een gat van zes weken op de Formule 1-kalender. Na de GP van Bahrein op 22 maart, zou Zandvoort dan de derde race van het seizoen zijn op 3 mei.

Geruchten over het verplaatsen van de Dutch GP verwijst Lammers direct naar het rijk der fabelen: “Dat is gewoon je reinste flauwekul. Een andere datum voor het evenement is niet mogelijk, puur organisatorisch niet. De mensen die dit schrijven hebben geen besef van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een Grand Prix.”

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Horner Formule 1-races op Silverstone gaan door na uitzondering