Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Lammers breekt lans voor Ferrari als Red Bull-uitdager: "Eerste signalen zijn er"

Is Red Bull onklopbaar? Nee, claimt Jan Lammers in gesprek met RacingNews365. Hij zag op Monza de eerste signalen als onderbouwing van zijn mening.

Leclerc Sainz Italy
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Red Bull dit seizoen dé te kloppen formatie is, dat staat buiten kijf. Oók voor Jan Lammers als hij RacingNews365 te woord staat. Maar dat wil niet zeggen dat geen enkel ander team kans maakt om te winnen. Sterker nog, op Monza zag Lammers genoeg gebeuren om het tegenargument te onderbouwen.

"De eerste signalen hebben we vorig weekend al gezien. Ferrari wordt natuurlijk altijd een beetje op de hak genomen, maar ze werden wel derde en vierde en dan ben je echt geen prutser", aldus de voormalig F1-coureur, die schetst wat Ferrari blijkbaar stiekem in huis heeft.

"Vorig jaar beschikte Ferrari misschien wel over een potentiële wereldkampioenschapsauto, maar toen heeft het team het potentieel niet weten te behalen. Wat ze technisch neerzetten is evengoed natuurlijk heel indrukwekkend."

Wat Lammers nog meer heel sterk vind aan Ferrari, is dat het niet mee loopt in de polonaise waarbij de verschillende teams elkaar maar kopiëren: "Je kan niet zeggen 'de Ferrari is een kopie van die en die auto'. Ze bewandelen hun eigen weg en dat vind ik erg indrukwekkend."

De achilleshiel van Ferrari was in het verleden nog weleens de strategie, maar ook op dat vlak zag Lammers afgelopen weekend een soort kentering. Sterker nog: "Ik denk dat Ferrari de strategie en de pitstops een fractie beter voor elkaar had dan Red Bull. Voor de pitstops zat Sergio Perez namelijk bovenop de achtervleugel van Charles Leclerc, maar ná die pitstops lag hij er opeens 3 à 4 seconden achter."

"Dus daar zie ik bij Ferrari ook progressie", vervolgt Lammers, die terecht benadrukt dat in een weekend waar de druk er vol op stond het juist zo mis had kunnen gaan: "Maar daarbij is het natuurlijk topsporter eigen dat je je focust op je eigen werk en je je zo min mogelijk laat afleiden. Maar Ferrari heeft op de juiste manier de ogen op de bal gehouden en dat is mooi om te zien voor de algehele competitie."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Haas Onderneemt juridische stappen tegen voormalig teambaas Steiner