Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Lammers: "Dankzij Honda kan Verstappen nu derde in WK worden"

In 2018 leek Max Verstappen even op jacht naar een derde plek in de eindstand, maar de Nederlander kwam uiteindelijk twee punten tekort op Kimi Raikkonen. Volgens Jan Lammers moet dat dit jaar beter kunnen, gelet op de ontwikkelingen vooraan in het Formule 1-veld.

Nadat Ferrari aanvankelijk de favorietenrol kreeg toebedeeld voor 2019, is het Mercedes dat de eerste drie Formule 1-races van 2019 met dubbelzeges heeft gewonnen. Jan Lammers denkt dat Red Bull zich niet op korte termijn kan mengen in de strijd om de overwinningen.

"Ik zie dat niet zo snel veranderen. Als we de situatie met minder wishful thinking en meer objectiviteit bekijken, dan is dit het instappunt van Honda bij Red Bull", oordeelt Lammers in gesprek met RacingNews365. "Daarmee zijn ze nog niet overtuigend sneller dan Renault, maar qua betrouwbaarheid ziet het er wel heel goed uit. Vorig jaar heeft Red Bull daardoor punten laten liggen, nu worden die gepakt door wél aan de finish te komen."

Volgens Lammers zijn er nog twee of dries races nodig om met genoeg zekerheid te kunnen vaststellen of Red Bull in 2019 kans maakt op zeges: "Dan pas heb je een beeld van de prestaties op de diverse circuits met uiteenlopende eigenschappen, dus alle kanten van het spectrum."

Na de eerste drie Grands Prix staat de puntenteller voor Max Verstappen op 39, waarmee hij nipt Sebastian Vettel en Charles Leclerc voorblijft op de derde plek. Lewis Hamilton leidt met 68 punten, Valtteri Bottas volgt met een score van 62. Lammers heeft er wel vertrouwen in dat de Red Bull-coureur die positie kan vasthouden.

De Zandvoorter besluit: "Als je het zo ziet, mogen we nog progressie van Red Bull verwachten. Als ze nú al zo dicht bij Ferrari zitten, dan is de derde plaats in het kampioenschap een heel realistisch streven."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen