Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lammers: "Dat maakt het record van Verstappen en Red Bull des te bijzonderder"

Jan Lammers was als sportief directeur van de zeer geslaagde Formule 1 Grand Prix van Nederland nog niet bijgekomen van de festiviteiten op Circuit Zandvoort, of hij volgde als liefhebber weer de verrichtingen van Max Verstappen amper een week later, dit keer op Monza. Ook hij zag Verstappen iets doen wat nog niet eerder iemand had gedaan.

Verstappen Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

En Max Verstappen verdient lof, natuurlijk verdient hij lof, maar hij niet alleen, zo benadrukt voormalig F1-coureur Jan Lammers in gesprek met RacingNews365: "Niet alleen Verstappen verbetert immers dat record, ook Red Bull verbetert dat eigen record. Dat ze dat record al met Sebastian Vettel (9 overwinningen, red.) in handen en dat nu zelf met Verstappen weer verbeteren, maakt dat record des te bijzonderder."

"Zoom je in op dat lijstje dan heb je dus eerst Red Bull en daarna een hele tijd niets", vervolgt Lammers. Grote vraag is nu waar deze recordreeks eindigt. Pas aan het einde van het seizoen wellicht? Lammers vermoedt uiteindelijk toch van niet.

"Nee, dat denk ik niet en dat zeg ik omdat het gewoon heel moeilijk is. Op enig moment ga je een keer tegen dat wielmoertje aanlopen dat vast blijft zitten of tegen een balans die je net niet helemaal op orde gaat krijgen, omdat je in een training net niet helemaal hebt kunnen doen wat je hebt willen doen", verklaart Lammers.

Er komen nog uitdagingen aan, óók voor Red Bull

De routinier legt uit welke omstandigheden Red Bull tegen kunnen werken en daarbij wijst hij onder andere op het vele geëxperimenteer van de Formule 1 op dit moment voor wat betreft het format: "De weersomstandigheden kunnen Red Bull op enig moment parten spelen, maar wat ook speelt op dit moment is dat de F1 zoveel variatie aanbrengt in de raceweekenden."

Hij doelt natuurlijk op weekenden zoals op Monza waarbij afwijkende bandenkeuzen gelden of natuurlijk op een weekend met een sprintraceformat: "Om alles te winnen moet je ook tijdens dat soort weekenden alles goed doen, waarbij alles valt of staat met een goede voorbereiding op de vrijdag. Ik weet niet of Red Bull dat dan altijd maar goed kan hebben. Maar dat soort experimenten vind ik alleen maar verfrissend", verduidelijkt Lammers.

Maar wat zijn de teams die wellicht iets kunnen uitrichten tegen Red Bull in de resterende races, aangezien nu nog niemand echt is opgestaan tegen het team van Verstappen en Sergio Perez?

"Ik verwacht op enig moment dat de McLarens nog weleens gekke dingen kunnen doen en op een circuit als Singapore sluit ik niet dat een team als Mercedes goed zou kunnen gaan. Maar veel hangt daarbij ook af van in welke mate Red Bull nog hinder kan ondervinden van hun opgelegde ontwikkelbeperking (vanwege het overschrijden van de budgetcap in 2021, red.) en in hoeverre de andere teams er voor kiezen om nog wél actief door te ontwikkelen."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken