Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

Lammers: "Formule 1 weet dat GP Nederland zonder publiek geen optie is"

Dit jaar keert in september als alles volgens plan verloopt de Formule 1 eindelijk terug in de Zandvoortse duinen voor de Grand Prix van Nederland. Voorwaarde blijft wel dat er publiek bij de race aanwezig kan zijn, anders gaat het hele feest alsnog niet door.

Verstappen Zandvoort 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van 3 t/m 5 september 2021 het CM.com Circuit Zandvoort de gastheer voor de Grand Prix van Nederland. Dat is tenminste als het coronavirus dat tegen die tijd toestaat. In een interview met RacingNews365 toont sportief directeur Jan Lammers zich verheugd met het vooruitzicht van de Formule 1-comeback. Hij gaat ervan uit dat de race gewoon doorgaat, maar als publiek vanwege het Covid19-virus niet welkom is in de duinen, gaat het hele feest alsnog niet door.

"Ik wil niet teveel vooruitlopen op een nu nog hypothetische kwestie", zo begint de voormalig Formule 1-coureur van onder andere March en Shadow. "Ik denk echter dat als je nu ziet wat er gebeurt op gebied van het virus, je ook ziet dat er tegelijk met de huidige dip ook een vaccin aan zit te komen. Geneesmiddelen worden steeds effectiever, dus als je de trend volgt die je nu ziet, dan denk ik dat we in september wel zo ver moeten kunnen zijn dat we dit soort evenementen weer kunnen organiseren."

Echter, daar voegt hij direct aan toe dat wat voor 2020 gold ook nog de norm zal zijn voor 2012: "Zandvoort zonder publiek is geen optie", klinkt het stellig. Snijdt de organisatie zichzelf daarmee niet in de vingers als andere circuits zich wél bereid tonen Grands Prix zonder publiek te verrijden?

"Het Formula One Management weet hoe wij erin staan. Sterker nog, ze delen die mening. Ze zien immers het enthousiasme dat hier heerst. De GP van Nederland is ook het resultaat van een stukje dapper ondernemerschap. Daarom is die Grand Prix er, maar aangejaagd door het enthousiasme rond Max. Maar per saldo kunnen we die race alleen maar organiseren met publiek en dan mag je dat eigenlijk niet zonder publiek doen. Dat vinden wij gewoon niet goed en de FOM heeft die mening overgenomen. De race móét met publiek plaatsvinden en ik denk dat dat ook gaat gebeuren."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022