Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Gasly heeft niet de X-factor die Verstappen wel heeft"

Neerlands autosporticoon Jan Lammers denk dat Pierre Gasly het hard te halen heeft naast Max Verstappen in de Formule 1 in 2019. De Fransman maakt voor het eerst de stap naar een topteam.

De Fransman Pierre Gasly werd door Red Bull Racing opgeroepen als de vervanger van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo. Veel mensen kijken met belangstelling uit naar het onderlinge teamduel tussen Max Verstappen en Gasly, waarbij de vraag of Gasly het kan bolwerken tegen Verstappen centraal staat. Jan Lammers denkt in ieder geval van niet.

"Veel mensen denken dat Pierre niet is opgewassen tegen Max, en ik ben er daar één van", zo laat de voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar in gesprek met Racingnews365 weten. "Ik betwijfel of hij net zo sterk is als Max, maar Pierre heeft als voordeel dat hij de rol van underdog kan innemen bij Red Bull." "Op het moment dat Max Verstappen wordt bestempeld als de snellere coureur, kan Pierre Gasly zich in een uiterst gunstige positie wringen. Sommige rijders kunnen juist vanuit die underdog-positie soms heel hard toeslaan. Als underdog heb je namelijk heel weinig te verliezen." Lammers sluit een verrassing van de nieuwbakken Red Bull-coureur dus niet uit, maar normaal gesproken moet Verstappen korte metten weten te maken met Gasly. Volgens Lammers heeft dat met één belangrijk ding te maken: "Verstappen heeft net dat beetje extra, noem het de X-factor. We mogen zeer betwijfelen of Gasly die ook heeft." "Maar goed, die twee mannen kennen elkaar al lang vanuit de kartsport en toen zal Gasly Verstappen ongetwijfeld ooit hebben verslagen, en het seizoen duurt lang. Wie weet wat Gasly gedurende het seizoen nog kan vinden. Dat wordt heel spannend om te zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"