Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

Lammers: "GP van Nederland gaat normaal gesproken niet door op 3 mei"

Het coronavirus houdt de gehele wereld in zijn greep. Talloze maatregelen zijn ingevoerd om verspreiding van het virus te beperken, waaronder het annuleren van grote (sport)evenementen. De Grand Prix van Nederland, gepland op 3 mei, zal normaal gesproken ook niet doorgaan.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de afgelasting van de eerste vier races op de Formule 1-kalender, zou de Nederlandse Grand Prix de eerste race van 2020 worden. De race op Circuit Zandvoort gaat echter niet door, al is het wachten op de formele bekendmaking vanuit de F1/FIA.

"Formeel hebben we nog niets vernomen, maar als je kijkt naar de wereld om ons heeft en wat er gebeurt dan weet je waar dit op uitdraait. Alle grote evenementen zijn geschrapt, denk aan de Eredivisie, grote Europese voetbalwedstrijden en de marathon van Rotterdam. Als je ziet wat er geannuleerd wordt, is het niet moeilijk om na te gaan welk bericht er straks komt omtrent de Grand Prix", aldus Jan Lammers in gesprek met RacingNews365.

"Formeel weten we het nog niet, maar het is een keuze die eigenlijk niemand zelf in de hand heeft. Het coronavirus regeert en niet wij of de F1-organisatie. Zo lang het virus niet onder controle is, hebben wij de controle niet."

Lammers legt uit dat het een complexe situatie is: "Er zijn veel partijen bij betrokken, waaronder de overheid. Het zijn evenementen die veelomvattend zijn en dat vergt ook veel overleg met de betrokken partijen. Dat houdt soms in dat de buitenwereld al snel een oordeel klaar heeft, maar het voor de organisatoren complex ligt."

Er wordt al volop gespeculeerd over een Grand Prix van Nederland in augustus, maar dat scenario is voorlopig op niets gebaseerd. "We proberen om alles zo goed mogelijk te regelen in deze complexe situatie en het publiek te informeren met feiten in plaats van te speculeren. Augustus is nog niet ter sprake gekomen. Wij zijn slechts één puzzelstukje van de 22 puzzelstukken waarmee de FIA en FOM nu te maken hebben."

"Alles moet uiteindelijk passen en er moet ook overleg gevoerd worden met alle betrokken instanties, waaronder de overheid. Het zijn gecompliceerde vraagstukken. Ik vind het dan ook zinloos om te gaan speculeren over diverse scenario's. Pas als we grip krijgen op het virus kan je weer vooruit gaan kijken."

Voor de bezitters van een ticket heeft Lammers een geruststellende mededeling: "Het toegangsticket blijft gewoon geldig. We begrijpen dat dit ook voor de fans erg vervelend is, maar rekenen op hun begrip voor de situatie."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

16 reacties

    Norris Haalt al grappend uit naar Verstappen: "Hij is gewoon bang!"