Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jan Lammers

Lammers: "Ik zie voor Red Bull eerder een thuisnadeel dan een thuisvoordeel"

In de Formule 1 wordt, net als in de voetbalwereld, vaak gesproken over een thuisvoordeel. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers gelooft daar in het geval van de autosport niet zo in. Dat Max Verstappen en Sergio Perez komend weekend voor het thuispubliek van Red Bull rijden, is in zijn ogen eerder een nadeel.

Verstappen Oostenrijk
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen komend weekend, maar het ook in het weekend daarna, wordt er door de Formule 1 op de Red Bull Ring gereden. De naam verklapt al dat het in Oostenrijk gelegen circuit eigendom is van Red Bull en dat maakt de races in alle opzichten tot twee thuisraces. Een voordeel? "Nee", zo claimt Jan Lammers in gesprek met RacingNews365. "Ik zie eerder een thuisnadeel dan een thuisvoordeel."

"Zij (Red Bull, red.) hebben daar ontzettend veel afleiding, want opeens komen er veel meer mensen naar zo'n race toe. Of dat nu de familie is van Helmut Marko of wie dan ook, het is altijd een race waarin veel meer gebeurt en waarin veel meer afleiding is", aldus de voormalig Formule 1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans.

"Maar wat houdt dat nog meer in? Het betekent dat Mercedes rust heeft. Zij kunnen gewoon met hun werk bezig zijn. Red Bull is ook met hun werk bezig, maar wel met veel meer dingen eromheen die afleiden. En dat gejuich van een oranje decor of een Red Bull-blauw decor op de rechte stukken is leuk als je eenmaal op kop rijdt, maar om daar te komen wordt vaak zeker niet makkelijker in een thuisrace, eerder iets moeilijker."

Gevraagd of de Grand Prix van Duitsland van 2019 het perfecte voorbeeld is van zijn stelling - Mercedes ging met diverse festiviteiten rond een jubileum zwaar kopje onder -, antwoordt Lammers bevestigend. "Precies dat ja."

Daarop voortbordurend geeft Lammers aan dat hij verwacht dat de moeilijkste race voor Sergio Perez, namelijk zijn thuisrace, nog gaat komen dit seizoen: "Daar wordt hem constant gevraagd 'kun je even dit, kun je even dat, wil je misschien even hier, misschien even daar?' Hij wordt natuurlijk goed bewaakt, maar vaak kom je op zondagochtend erachter dat je toch een televisie-interviewtje teveel hebt gegeven, puur omdat je toch wat moe bent."

Overigens ziet Lammers dat dit ten opzichte van vroegere tijden wel is verbeterd en dat de coureurs in dat opzicht beter worden afgeschermd dan ooit: "Vandaag de dag weten ze exact met wie ze tijdens een weekend gaan praten en ruimte voor spontane dingen tussendoor is er eigenlijk niet meer."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"