© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Max Verstappen had geluk met lage straf'

01 aug. 2017 06:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Na afloop van de GP van Hongarije was er veel te doen over de tijdstraf voor Max Verstappen. Veel fans en analisten vonden de straf erg zwaar, maar Jan Lammers vindt de straf terecht.

Jan Lammers begrijpt straf voor Max Verstappen

Volgens de voormalig Formule 1 coureur kwam de Verstappen zelfs goed weg. In de tweede bocht raakte hij teamgenoot Daniel Ricciardo vol op de sidepod. Hierdoor moest de Australiër opgeven en de wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander met een tijdstraf van tien seconden.

Volgens Lammers is het een ongelukkig incident, maar ligt de fout bij Verstappen.

"Hij zal er niet trots op zijn, maar Max was wat te onstuimig en maakte een klassieke fout," laat Lammers aan de NOS weten.

"De wedstrijdleiding moet direct een beslissing nemen en dat is niet altijd eenvoudig. Max rijdt Daniel hier wel uit de race en dan kan je weinig anders. Ik vind de straf van tien seconden niet buiten proportioneel. Max had zelfs een zwaardere straf kunnen krijgen, hij kwam hier goed mee weg."

Daniel Ricciardo was zeer boos op de Nederlander, maar enkele uren was de kou alweer uit de lucht. Verstappen bood zijn excuses aan en deze werden geaccepteerd.

"Daniel pakte het goed op. Hij liet meteen al weten dat hij de excuses van Verstappen zou accepteren als die zich als een man zou gedragen en deze aan zou bieden. Dat heeft Max gedaan."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen