© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lammers: 'Mercedes en Ferrari klasse apart'

03 mrt. 2018 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Gisteren maakte Racingnews365 de balans op na een week testen. Onze conclusie was dat Mercedes erg makkelijk haar ronden op snelheid aflegt en Red Bull werk te verzetten heeft. Jan Lammers deelt die mening.

Lammers onder de indruk van Mercedes

Voormalig F1-coureur Jan Lammers werd door Motorsport.com gevraagd naar zijn bevindingen van de eerste testweek. Daarin kwam een ding duidelijk naar voren: Mercedes ging wel erg makkelijk.

Zoals wij gisteren al analyseerden was de rondetijd van Lewis Hamilton zeer indrukwekkend op de medium banden. De wereldkampioen zette de concurrentie op achterstand en Mercedes is wederom de grote favoriet.

"Hamilton is de favoriet natuurlijk. Hij zette zijn tijd zeer makkelijk neer op de hardere banden. Het is duidelijk dat Mercedes en Ferrari de dienst uit gaan maken", laat Lammers weten.

Wat Max Verstappen in de Red Bull kan is nog onduidelijk. De Nederlander kampte op zijn twee testdagen met technische problemen. Op de eerste testdag was Daniel Ricciardo het snelste en klokte die meer dan 100 ronden. Verder was de testweek van Red Bull niet wat er vooraf van gehoopt was.

"Ricciardo zat er goed bij op dag 1 en reed een goed tempo. Hij reed vrij makkelijk de snellere tijden, dus het begin was goed. Een eerlijk beeld van de prestatie van Red Bull ten opzichte van Mercedes en Ferrari hebben we nog niet." 

"Ook al was Ricciardo het snelste aan het begin van de test. Ik denk dat de volgorde Mercedes voor Ferrari is." 

Volgende week dinsdag gaat de tweede testweek van start in Barcelona. Dan zijn de weersomstandigheden aanzienlijk beter en gaan we een beter beeld krijgen van de ware krachtsverhoudingen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen