Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Lammers over nieuw Red Bull-vertrek: "Team hoeft niet gelijk om te vallen"

Het was groot nieuws: sportief directeur Jonathan Wheatley vertrekt bij Red Bull om de rol van teambaas te vervullen bij Audi. Jan Lammers reageert in een interview met RacingNews365.

Wheatley Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull maakte donderdag bekend dat sportief directeur Jonathan Wheatley bij Red Bull vertrekt en hij de nieuwe teambaas van Audi wordt. In navolging van het vertrek van Adrian Newey is het een nieuwe tik voor Red Bull, maar Jan Lammers vertelt in een interview met RacingNews365 dat het team uit Milton Keynes het vertrek normaal gesproken wel kan opvangen.

"Het is wel een dingetje, al denk ik niet dat het voor Red Bull uit de lucht komt vallen", vertelt Lammers. "Ik denk dat iedereen wel een beetje weet wat daar speelt, alleen kan je de omvang niet zien. Wij weten het topje van de ijsberg en ik vind het tot nu toe indrukwekkend hoe ze ermee om zijn gegaan, want er is het nodige gebeurd. We hebben ook bij Ajax gezien, waar het fout kan gaan als een goed team gaat wankelen om allerlei redenen. Zie het dan maar eens bij elkaar te houden. Ik vind het waanzinnig knap wat ze tot nu toe allemaal gedaan hebben en blijven doen. Je weet nooit of dit een gevolg is van wat er intern is gebeurd. "

Goed overleg

De winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1988 vindt het logisch dat Wheatley een nieuwe uitdaging aangaat. "Eerst hadden we natuurlijk Adrian Newey die zijn afscheid aankondigde. Op een gegeven moment willen mensen, en dat is heel normaal, gewoon iets anders. Dan wil je een andere uitdaging, een ander werkterrein en andere collega's. Om die reden wil je dan gewoon weg, niet omdat er van alles mankeert aan waar je werkt."

"Ik denk dan ook dat dit in goed overleg zal zijn gegaan", vervolgt Lammers zijn verhaal. "Red Bull heeft natuurlijk een competente pool aan mensen. Ze hebben zowel qua rijders als team veel te bieden. Wie wil er nou niet bij een topteam en met een viervoudig wereldkampioen (Max Verstappen, red.) werken, ervan uitgaande dat het hem dit jaar sowieso nog gaat lukken? We hebben het natuurlijk vaak over de jonge talenten achter het stuur, zoals bijvoorbeeld Andrea Kimi Antonelli, maar er zijn ook veel jonge talenten op andere gebieden die Wheatley zouden kunnen vervangen. Ik denk niet dat bij Red Bull nu alles gelijk hoeft om te vallen."

Lammers legt uit waarom. "Als je het heel goed gedaan hebt, dan heb je natuurlijk gewoon een werkcultuur neergezet. Op een gegeven moment loopt het en zit het in een protocol. Als het goed is, kan Red Bull nog wel even voortbouwen op wat Wheatley heeft neergezet. En als je iets uitvoert, laat je een ander doorgaans ook zien hoe je het nog beter kan doen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld