© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Renault-motor is helemaal niet dramatisch slecht"

04 okt. 2018 08:10 Jan van der Burgt 14 reacties
De achilleshiel van de de Red Bull RB14 en diens voorgangers was de afgelopen jaren de Renault-motor. Red Bull gaf daarom herhaaldelijk af op de Franse krachtbron. Helemaal terecht is dat volgens voormalig F1-coureur Jan Lammers niet.

"Ik snap de frustratie van Red Bull wel, maar die komt vooral voort uit het feit dat de verwachtingen niet waar gemaakt kunnen worden", zo deelt Jan Lammers zijn visie in gesprek met Racingnews365. "Bij Red Bull wil men natuurlijk winnen, maar de opdracht van Renault is niet eenvoudig. Het bedrijf neemt het op tegen toppers als Mercedes en Ferrari. Dat is natuurlijk een enorme uitdaging."

Om de prestaties van Renault in perspectief te plaatsen, spiegelt Lammers Renault aan Honda: "Kijk naar dat project. Het toont aan dat succes in de Formule 1 geen inkoppertje is. Bovendien heeft Red Bull ook sinds de introductie van de turbomotoren races gewonnen, mét Renault-motor in het achteronder."

Aan het eind van het seizoen neemt Red Bull na een samenwerking van twaalf jaar afscheid van Renault. Tezamen boekte het team vele successen, maar wereldtitels bleven sinds 2014 buiten het bereik van de Brits-Oostenrijkse formatie. Toch kan het haast niet anders of Red Bull blikt terug op een goede periode, aldus Lammers.

"Natuurlijk ligt de teleurstelling vanwege de hoge ambities van Red Bull en ook Max Verstappen aan de oppervlakte. Ze wilden races winnen, maar misschien was Renault daar nog niet aan toe. Renault wordt ingegeven door dat hoge verachtingspatroon extreem negatief belicht, maar zo waardeloos was het natuurlijk allemaal niet. Het was alleen nét niet goed genoeg. Ik denk dat als Red Bull straks terugkijkt op deze periode, dat het ook zal concluderen dat Renault weliswaar geen winnende motor was, maar toch ook niet zo dramatisch slecht."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen