Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Lammers: "Timing terugkeer F1 in Nederland perfect"

Jan Lammers heeft vol enthousiasme gereageerd op de berichten over een mogelijke terugkeer van de Grand Prix van Nederland in 2020. Circuit Zandvoort voelt als zijn 'thuis' en hij zou er de Formule 1 graag verwelkomen.

Jan Lammers, voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar weet in gesprek met Racingnews365 dat er nog een lange weg afgelegd dient te worden om het ambitieuze project te realiseren: "Er moet nog heel veel gebeuren. Het circuit moet nog netjes aangekleed worden voor het zover is, maar daar heb ik alle vertrouwen in."

"Tachtig procent van die aanpassingen zijn cosmetisch van aard. Het andere deel, het upgraden van de faciliteiten, is het gewoon een kwestie van voldoen aan de minimale eisen van de Formule 1. Kijk naar het circuit van Monaco. Daar zijn de pitfaciliteiten natuurlijk ook niet zoals ze zijn in bijvoorbeeld Austin, Texas."

Circuit Zandvoort is volgens de berichten benaderd, mede vanwege de historische waarde van het circuit, maar kan dat historische karakter blijven bestaan als de Formule 1 de Nederlandse badplaats aan zou doen? Lammers denkt van wel. "Ik denk dat met de nodige aanpassingen we een nóg mooier en up to date circuit overhouden. Het zou goed zijn voor de nationale én internationale autosport in Nederland, mits het evenement gewoon kostendekkend georganiseerd kan worden. Bovendien moet je de dingen niet altijd maar willen behouden zoals ze zijn. Je moet meegaan in de tijd, daar kan ook Circuit Zandvoort niet omheen."

De baan zoals hij er nu ligt is volgens de voormalig ATS- en Shadow-coureur uitdagend genoeg voor de Formule 1, maar of de actie gegarandeerd kan worden weet hij niet: "Zo'n bocht als het scheivlak is gewoon een supergave bocht, vergelijkbaar met Eau Rouge op Spa-Francorchamps. Of er echt geknokt kan worden weet ik niet, maar laten we hopen dat dat tegen die tijd niet meer DRS-afhankelijk is en dat coureurs echt op zichzelf aangewezen zijn."

Max Verstappen zal bij een terugkeer van de Formule 1 in Nederland in 2020 de grote vedette zijn én kanshebber op de overwinning, meent Lammers: "Wat dat betreft is de timing perfect. Red Bull zet in 2019 al in op de titel met Verstappen, maar lukt dat niet, dan is 2020 een realistisch doel."

Zeg je 'Formule 1 in Zandvoort', dan zegt man automatisch ook 'files'. Een non-item, zo oordeelt Neerlands autosportvedette: "Dat is allang geen issue meer. Nederlanders zijn slimmer geworden, die weten hoe ze een navigatiesysteem moeten gebruiken of hoe ze het openbaar vervoer moeten gebruiken. Met de Racedagen rond Max Verstappen vielen die problemen ook reuze mee. Bovendien, wat is een uurtje file voor zo'n mooi evenement."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes