Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Lammers geniet van 'prachtig verhaal' GP Bahrein: "Die zag ik zeker niet aankomen"

Jan Lammers keek natuurlijk met interesse naar de Formule Grand Prix van Bahrein van afgelopen weekend. Zijn eerste conclusie luidde dat we ons met zijn allen op kunnen maken voor het meest wisselvallige Formule 1-seizoen ooit. Echter, de grootste verrassing zag hij misschien wel in de gedaante van Aston Martin.

Alonso Sainz Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso reed op eigen kracht naar het podium tijdens de GP van Bahrein: "Die zag ik zeker niet aankomen", aldus de voormalig F1-coureur in gesprek met RacingNews365. "De verwachting was wel dat Aston Martin er goed bij zou zitten, maar dan denk je aan P5 of P6, dat ze solide voor de middenmoot zouden zitten."

"Maar in plaats daarvan zaten ze echter direct achter Red Bull", vervolgt Lammers, die dat in het geval van Aston Martin extra knap vindt: "Het is ook niet zo dat ze met de perikelen van Lance Stroll en diens invaller Felipe Drugovich een hele rustige voorbereiding hebben gekend."

"Als je met twee verschillende coureurs werkt, waarbij één zich nog niet maximaal kan belasten, dan kun je op de baan ook niet zomaar alles even uitproberen. Zij hebben daar een mouw aan moeten passen en dat hebben ze hartstikke goed gedaan."

Het hele Alonso-verhaal is natuurlijk prachtig

- Jan Lammers

Gevraagd of je met de kennis van nu Alonso uitdager van Verstappen moet bestempelen, antwoordt Lammers desondanks ontkennend: "Dat gaat misschien een stapje te ver. Maar als je me vraagt of je van Aston Martin mag verwachten dat ze het Ferrari lastig gaan maken, zeg ik volmondig 'ja!'.

"Maar we willen natuurlijk altijd graag raden hoe het zit en hoe iets uit gaat pakken, maar uiteindelijk kunnen we alles alleen maar op ons af laten komen. Ik denk dat we moeten genieten van het spektakel en van mensen die weten te inspireren."

"Max Verstappen is daar, zeker voor de jongere generatie coureurs een goed voorbeeld van, maar ik denk dat Alonso op zijn manier ook heel inspirerend kan zijn. En dat is prachtig. Het hele verhaal om Alonso heen is natuurlijk super leuk. Dat melkt hij zelf ook tot op de laatste druppel uit, maar ook dat is mooi om te zien."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?