Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lammers: "Verstappen de kampioen van dit jaar"

Jan Lammers genoot zondagavond wederom van de spectaculair goede Max Verstappen. Het is dat Lewis Hamilton dit seizoen de meest punten heeft gehaald, anders was Verstappen wat Lammers betreft de terechte wereldkampioen geweest.

"Max is voor mij de kampioen van dit seizoen, ook al heeft Lewis Hamilton de meeste punten behaald", zo laat Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 weten. "Qua rijden is er niemand zo constant als Max Verstappen. Hij heeft altijd vanaf de eerste race maximaal gepresteerd. De snelheid en de gedrevenheid waren er altijd. Op de momenten dat hij niet maximaal presteerde, was dat omdat hij over een vangrail of een tegenstander was geklommen, maar ook dan was hij tot dat moment goed en snel op weg. Hij heeft nooit een zwakke dag gehad."

Is Lewis Hamilton daarmee dan automatisch niet de terechte kampioen? Zover wil Lammers niet gaan: "De mensen met de beste auto en de beste resultaten winnen terecht het kampioenschap. Dat wil niet zeggen dat hij altijd het beste gereden heeft, want iemand met een dergelijk dominante auto kan zich foutjes permitteren. Bovendien is Hamilton ongenaakbaar in half natte omstandigheden, maar over de hele linie genomen vind ik Max Verstappen de betere rijder. Dat hij van de buitencategorie is, is tegenwoordig een understatement."

Jan Lammers

- "Dat hij van de buitencategorie is, is tegenwoordig een understatement."

Lammers zag dit weekend een kant van Max Verstappen die hij zeer kan waarderen. Het is de kant van de Nederlander die bij zichzelf te rade ging waar hij in de kwalificatie iets had laten liggen: "Dat vond ik heel mooi om te zien. Hij had er zelfs een slapeloze nacht van. Zo kregen we een uniek kijkje in de mentale keuken van Verstappen. Hij keek naar alles, inclusief zichzelf om erachter te komen wat ze beter hadden kunnen doen."

Een dag later zette Verstappen die frustratie om in gretigheid. Hij reed onbedreigd naar de overwinning, volgens Lammers hét teken van de veerkracht van Verstappen: "De tegenslag van de kwalificatie heeft de katapult aardig naar achteren getrokken voor de race. Wat volgde was een relatief eenvoudige race. Jos Verstappen heeft het weleens mooi geschetst door te zeggen dat als je het idee hebt dat je te langzaam bent, je alsnog snel genoeg bent. Max Verstappen kon het rustig aan en doen en alsnog wegrijden bij de mannen achter hem. Daarom kon hij aan het eind van de race ook vragen of de motor alsjeblieft een beetje teruggeschroefd kon worden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto