© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Verstappen gaat voor champagne in Japan"

03 okt. 2018 11:34 Jan van der Burgt 1 reacties
Aankomend weekend staat Max Verstappen aan de start van een Grand Prix die hem in recente jaren twee keer een tweede plaats opleverde. Wat Jan Lammers betreft moet dat ook dit jaar weer mogelijk zijn.

In zowel 2016 als 2017 legde Max Verstappen beslag op de tweede plaats in de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka. Nederlands autosport-icoon Jan Lammers meent in gesprek met Racingnews365 dat de Nederlander daar samen met Red Bull daar ook dit jaar weer een gooi naar moet kunnen doen.

"In Rusland stond Red Bull er natuurlijk verrassend goed bij, iets waar ze geen rekening mee hadden gehouden. Van de Grand Prix van Japan verwachten ze iets meer en ik denk ook dat ze heel goed mee moeten kunnen komen", aldus Lammers, die aangeeft dat Red Bull het ten opzichte van Ferrari en Mercedes moet kunnen winnen op het gebied van efficiëntie.

"Iedereen heeft het voortdurend over die powermodus, maar in de race mag je natuurlijk niet meer dan honderd kilogram brandstof per uur verbruiken. Natuurlijk komt die Renault-motor wat tekort, maar dat compenseert het team met een sterk en efficiënt aerodynamisch pakket. Ferrari en Mercedes bereiken misschien hogere topsnelheden, maar moeten meer vleugel zetten om dezelfde neerwaartse kracht te generen. Dat gaat ten koste van het benzineverbruik. Dat soort efficiëntie zou Red Bull op Suzuka, net als in Sotsji, kunnen helpen."

Of de overwinning erin zit voor Verstappen en Red Bull? "Het zal sowieso een taaie race worden. Bij Ferrari laten ze het hoofd echt nog niet hangen, aangezien Lewis Hamilton maar één keer hoeft uit te vallen om Sebastian Vettel terug te brengen in de titelrace. Daarnaast is er ook een hevige strijd gaande om de derde plaats in het kampioenschap tussen Raikkonen en Bottas. Red Bull staat daar eigenlijk tussenin. Het zal voor Verstappen een hele kluif worden, maar een podiumplaats moet zeker mogelijk zijn", zo besluit Lammers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen