Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers verwacht ijzersterke concurrentie Verstappen: "Red Bull moet zich niet rijk rekenen"

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie is het Formule 1-circus weer afgereisd naar Singapore. Jan Lammers blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op de race op het stratencircuit.

In het weekend van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vindt de Grand Prix van Singapore plaats. De Formule 1-teams en coureurs hebben een zwaar weekend voor de boeg op het snikhete stratencircuit van Marina Bay. Max Verstappen kan naast zijn zesde overwinning op rij (!) ook de wereldtitel veiligstellen. Red Bull heeft daar in ieder geval de beste papieren voor, zo is Jan Lammers van mening. In gesprek met RacingNews365 bekijkt hij wat ons staat te wachten dit raceweekend. "Ik denk dat Red Bull absoluut het te kloppen team is, want dat is de laatste tijd wel gebleken", zo trapt hij het gesprek af. "Al het andere is zoals ze dat mooi zeggen wishful thinking, maar goed." "Dat gezegd hebbende zijn er nog wel een aantal teams die grote stappen vooruit hebben gemaakt. Met name Mercedes is er mooi bij gekomen." De Duitse renstal kan steeds vaker concurreren met de voorkant van het veld, maar van een overwinning kwam het nog niet. "Die ambitie hebben ze natuurlijk wel en ze halen er alles voor uit de kast", vervolgt Lammers als hem gevraagd wordt of ze kunnen winnen in Singapore. "De synergie tussen Lewis Hamilton en George Russell is er wel. Russell haalt het beste naar boven in Hamilton en bij Hamilton is het zo dat als alles klopt, hij heel erg goed is. Mercedes zou dus dit weekend heel sterk kunnen zijn, maar dan moeten ze wel de strijd met Ferrari gaan aanbinden. Het kan in Singapore een hele mooie competitie worden, vooral als we de weersomstandigheden meenemen."

GP Singapore kan ook 'in het water vallen'

Gedurende het Grand Prix-weekend in Singapore worden er forse regen- en onweersbuien verwacht. Het kan een fantastische sensatiefactor zijn tijdens de kwalificatie en de race en het biedt ook kansen voor bijvoorbeeld Ferrari. Op papier maakt de Scuderia nog kans op beide wereldtitels. "Je kunt je als Verstappen en Red Bull ook niet rijk rekenen, op geen enkele manier", benadrukt Lammers. "Dat weten de mannen en vrouwen daar ook wel." "En ja, de regen... als het daar regent, dan wordt het al heel snel drijvend nat. Ik hoop niet dat we daardoor alleen maar rode vlaggen en safety cars krijgen. Hopelijk kunnen we nog wel racen. Als het te gek is en je glijdt van alle kanten de weg af en je kan de veiligheid niet meer garanderen, dan is het niet meer van deze tijd dat je het risico neemt." Veel, weinig of geen regen: Lammers voorspelt hoe dan ook een mooie ontknoping van het Formule 1-seizoen. "We krijgen naar verwachting een mooi einde. Er zijn drie teams die goed mee kunnen doen, maar we zien ondertussen ook stappen van McLaren, Alpine en zelfs bij een Williams ziet het er goed uit. Op de vrijdag in Italië toen Alexander Albon nog reed, was hij heel enthousiast. Hij klokte de tiende tijd en was heel hoopvol over het weekend"

Verstappen en de tweede wereldtitel in Singapore?

Op zondag 2 oktober weten we mogelijk al of Verstappen tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is. Lammers twijfelt niet aan de rijkunsten van de regerend kampioen. "Ik denk dat het allemaal meer van Leclerc afhangt dan van Verstappen. Als daar iets fout gaat en Verstappen wint, dan kan het heel hard gaan." "Dan zijn we er eigenlijk ook. Maar goed, voor iemand die er niet direct bij betrokken is, is het eenvoudiger om rustig af te wachten. Niet op de zaken vooruit lopen en gewoon kijken wat Max moet doen. Als hij dat verder goed doet, dan komt het resultaat er vanzelf", aldus de voormalig F1-coureur.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract