Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

Lammers: "Voorbereidingen GP Nederland liggen op schema"

Volgend jaar keert de Grand Prix van Nederland terug op de Formule 1-kalender. Er moet nog een hoop gebeuren, variërend van het verkrijgen van de juiste vergunningen tot aan het grondig verbouwen van Circuit Zandvoort. Heel veel tijd is er niet, maar Jan Lammers, sportief directeur van de Nederlandse GP, maakt zich geen zorgen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jan Lammers laat in gesprek met RacingNews365 weten dat de voorbereidingen voor de terugkeer van de Formule 1 Grand Prix van Nederland op schema liggen. Hij benadrukt daarbij dat niet alles van de ene op de andere dag in kannen en kruiken kán zijn.

"Uiteindelijk heb je de agenda's van alle betrokken partijen te respecteren en daar hoort bijvoorbeeld ook een vakantieperiode bij", aldus de voormalig Formule 1-coureur, die sowieso niet vóór november bulldozers het circuit ziet betreden, omdat er tot die tijd nog geracet wordt op het duinencircuit.

Lammers vreest echter niet voor tijdgebrek: "In principe leg je driehonderd meter asfalt in een uur. De breedte van de baan maakt dan nog niet eens uit, want daarvoor laat je gewoon meerdere machines naast elkaar rijden. In zestien uur tijd kun je in theorie dus een heel circuit aanleggen."

"Wat dat betreft is er verre van paniek en alles ligt nog gewoon op schema. Het mag echter wel duidelijk zijn dat er verschrikkelijk hard gewerkt moet gaan worden, maar ik zie niks waar het evenement op kan blijven hangen."

11 reacties

    Interview “Verstappen zal bij Red Bull gehakt maken van Vettel”