Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers ziet Mercedes verzwakken: "Maar ze kunnen het tij nog keren"

Jan Lammers merkt dat Mercedes haar ware potentieel niet heeft gebruikt in de afgelopen Grands Prix. De oud-coureur ziet een verzwakte Duitse renstal, al weet hij als geen ander dat het team een enorme terugslag kan waarmaken in de laatste races van het seizoen.

Mercedes heeft in de Verenigde Staten en in Mexico kostbare punten laten liggen in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. Max Verstappen leidt het kampioenschap en ook Red Bull heeft het gat met Mercedes zo goed als gedicht. Jan Lammers ziet dat de Duitse renstal wat zwakker overkomt, al kan het team het tij nog keren. "Als een partij dat kan, dan is dat natuurlijk Mercedes", zegt de voormalig coureur in gesprek met RacingNews365 . De afgelopen jaren zijn daarvan het bewijs. "Kijk naar al die kampioenschappen die Hamilton binnen heeft gesleept. Zo'n team weet wat er in de huidige situatie moet gebeuren en dat weet Lewis zelf ook." De strijd is dan nog lang niet gestreden volgens Lammers.

Mercedes moet verbeteren

Mercedes lijkt qua snelheid ineens iets achter te lopen op Red Bull. "Maar dit zijn teams die ondanks dat het er wat anders uitziet, alsnog teams van topniveau zijn", benadrukt Lammers. "Ze weten heel goed hoe met deze situaties om moeten gaan en misschien nog meer uit de bolide te halen. Maar of zij hun potentieel aan het maximaliseren zijn? Dat hebben ze de laatste twee races in ieder geval niet gedaan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie