Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Felipe Massa is mijn rivaal, niet mijn mentor'

Op voorhand was de bedoeling dat de 36-jarige Felipe Massa de 'mentor' zou zijn van de pas 18-jarige Lance Stroll, om hem zo wegwijs te maken in de Formule 1. Laatstgenoemde wil echter niets weten van een 'mentor' en ziet zijn teamgenoot voornamelijk als rivaal.

"Felipe als mentor? Nee zo beschouw ik hem zeker niet" , is Stroll dan ook duidelijk tegenover Motorsport-total. "Je teamgenoot is nooit je mentor, maar je rivaal. Uiteindelijk moet je het in de auto toch zelf doen", is Stroll duidelijk. Het belangrijkste is volgens Stroll dan ook het verslaan van je teamgenoot. Hoewel het seizoen zeer stroef begon voor Stroll, slaagt hij er steeds vaker in om zijn 18 jaar oudere teamgenoot te verslaan. "Felipe en ik hebben op de baan een aantal mooie duels uitgevochten en respecteren elkaar" , zegt Stroll over de confrontaties met zijn teamgenoot.

Volgend seizoen moet Stroll wellicht een andere teamgenoot proberen te verslaan. De strijd om het tweede stoeltje bij Williams lijkt momenteel te gaan tussen Felipe Massa, Paul di Resta en Robert Kubica. Wie van de drie het wordt maakt Stroll niet zoveel uit. "Ik laat het allemaal op me afkomen" , zegt Stroll over volgend seizoen. Robert Kubica vindt Stroll in ieder geval een 'lastige' teamgenoot. "Voor zijn ongeluk was hij een topcoureur, hoe hij er nu voor staat weet ik niet. Maar als hij het op zijn heupen krijgt behoort hij tot de beste coureurs" , aldus Stroll.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden