Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll geeft debuutseizoen in F1 een 8,5

Het debuutjaar van Lance Stroll in de Formule 1 is er een van pieken en dalen. In een aantal races kwam de jonge Canadees goed uit de verf, maar even zo vaak zakte hij door de ondergrens.

Stroll is de meest bekritiseerde F1-coureur van 2017. Met het label van pay-driver ligt hij continu onder een vergrootglas. Daarnaast wordt van een coureur die voor Williams rijdt verwacht dat deze vakbekwaam en klaar is voor de Formule 1. Tegenover Auto Motor und Sport liet Lance Stroll weten dat hij zelf erg tevreden is over zijn debuutjaar. " Mijn eerste seizoen kende lastige momenten, zeker in het begin van het jaar. Er zijn echter ook voldoende hoogtepunten geweest, waaronder mijn podiumplaats in Azerbeidzjan. Daarnaast heb ik een keer op de eerste startrij gestaan." " Er is altijd ruimte voor betering, dus geen ik mezelf geen 9. Een dikke 8,5 vind ik een mooi cijfer. Het is een goed seizoen geweest waarin ik veel punten heb gescoord. Een 9 zou alleen net wat te hoog zijn geweest."

Stroll ziet nog wel verbeterpunten bij zichzelf, waarbij het vaak gaat om kleine dingen. " Ik kan mezelf op alle vlakken nog verbeteren en daarbij gaat het om details. In de kwalificatie had ik regelmatig pech, maar ik kan mezelf ook nog verbeteren op het vlak van kwalificeren. Ik moet nog een completere en betere coureur worden, dat heeft tijd nodig en daarvoor heb je ervaring nodig."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje