Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Ik heb bewezen dat ik thuishoor in de Formule 1'

De meest besproken rookie van dit seizoen is zonder twijfel Lance Stroll. De zoon van miljardair Lawrence Stroll werd volgens velen vooral aangetrokken om zijn dikke portemonnee, maar Stroll probeerde zijn criticasters het tegendeel te bewijzen. Of dat gelukt is blijft de vraag, maar Stroll is zelf wel tevreden over zijn seizoen.

Het seizoen van Lance Stroll kende pieken en dalen, maar zijn criticasters kreeg hij nooit helemaal stil. Landgenoot Jacques Villeneuve noemde Stroll aan het begin van het seizoen zelfs 'de slechtste rookie ooit'. Toch krabbelde Stroll wat op dit seizoen en is hij zelfs de jongste rookie ooit op het podium. De Canadees is dan ook wel tevreden met zijn eerste seizoen in de Formule 1. "Ik wilde niemand het ongelijk bewijzen, maar vooral mezelf bewijzen dat ik klaar was voor de Formule 1" , blikt Stroll terug op zijn jaar tegenover Motorsport.com. "En ik kom tot de conclusie dat ik capabel genoeg ben" , aldus Stroll.

Van alle kritiek trekt hij zich naar eigen zeggen niks aan. "Ik ben nog steeds dezelfde persoon als acht maanden geleden, toen ik bakken met kritiek over me heen kreeg." Stroll is al met al erg tevreden over zijn eerste jaar en kijkt erg uit naar 2018, als hij weer in de Williams mag plaatsnemen. "Het was een geweldig jaar voor mij. We hebben mooie resultaten behaald en wat records gebroken" , is hij uiterst positief over zijn eigen prestaties. "Natuurlijk moet ik mezelf nog ontwikkelen, maar ik ben erg tevreden over mijn eerste seizoen. Ik kom volgend jaar nog sterker terug!" , besluit de Canadees.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"