Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Ik heb de Formule 1 op eigen kracht gehaald'

Volgens velen heeft Lance Stroll het vooral aan de goed gevulde portemonnee van zijn vader te danken dat hij in de Formule 1 rijdt. De jonge Canadees kreeg dan ook regelmatig een bak vol kritiek over zich heen tijdens zijn debuutjaar.

Met name zijn landgenoot, Jacques Villeneuve, spaart hem niet en vindt Stroll dan ook bepaald geen aanwinst voor de Formule 1. De jonge Canadees kende een wisselvallig seizoen, maar scoorde uiteindelijk toch veertig punten. Hoogtepunt van het seizoen was de derde plaats in Baku. Stroll vindt het dan ook niet terecht dat er steeds gewezen wordt naar de financiële middelen van zijn vader. In gesprek met Speedweek.com erkent hij wel dat dit deuren voor hem heeft geopend maar dat er meer bij komt kijken om de Formule 1 te bereiken.

"Met geld koop je geen overwinningen ongeacht hoeveel financiële steun je hebt. Uiteindelijk is het jouw voet op het gaspedaal en als je het niet goed doet, dan kom je er gewoon niet. Geld opent weliswaar deuren zoals een stoeltje in de Formule 4 of Formule 3, maar je hebt resultaten nodig om je superlicentie te krijgen. Alleen dan kun je in de Formule 1 komen en dat heb ik allemaal op eigen kracht gedaan." Stroll voegt er vervolgens nog aan toe dat hij zich ervan bewust is dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. "De Formule 1 is een dure sport en ja, er zijn vele getalenteerde coureurs die vanwege geldgebrek geen kansen hebben gekregen. Dat vind ik ontzettend jammer maar zo werkt het nu eenmaal. Ik heb hard gewerkt om de Formule 1 te bereiken. Zonder mijn overwinningen en titel in de Formule 3 zat ik nu niet bij Williams. Als Williams niet in mij geloofde, had ik deze kans niet gekregen, zo simpel is het."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden